Νέα ταινία

Ταινίες 2020: Με μια πτώση στα εισιτήρια που έφτασε στο 70% το 2020 για το σινεμά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο ήταν μια καταστροφική χρονιά.

Η ελπίδα όμως για όσους καταφέρουν να επιβιώσουν υπάρχει για το 2021 και κυρίως για το καλοκαίρι και μετά. Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες ταινίες που τις προτίμησε περισσότερο το ελληνικό κοινό και μπορούμε να τους ρίξουμε μία ματιά γρήγορα.

Πρώτη ταινία στις εισπράξεις ήρθε η ταινία 1917 του Σαμ Μέντες που κατάφερε να κόψει 258.770 εισιτήρια, η οποία ταινία κατάφερε να αποσπάσει και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Λίγο πιο κάτω στη δεύτερη θέση με 220.820 εισιτήρια ήρθε η σατυρική κωμωδία του Μάρκου Σεφερλή “Χαλβάη 5-0”, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται μία επίσης ελληνική ταινία που βγήκε την Πρωτοχρονιά του 2020 με 142.220 εισιτήρια. Πρόκειται για την ρομαντική κομεντί “Για Πάντα” με την Κατερίνα Γερονικολού και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Ένα θρίλερ φαντασίας του Νόλαν με τίτλο “Tenet” κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση μετά από πολλά ευτράπελα και αναβολές, αφού βγήκε στη μεγάλη οθόνη μέσα στο καλοκαίρι. Κατάφερε να κόψει 108.000 εισιτήρια.

Πριν την κρίση προβλήθηκε και η ταινία Jumanji: Η επόμενη πίστα που αποτελεί συνέχεια του κινηματογραφικού franchise και η οποία έκοψε 93.210 εισιτήρια (ταινίες 2020).

Αυτές ήταν οι πέντε πρώτες ταινίες που επέλεξε το ελληνικό κοινό για το 2020 και από τα νούμερα των εισιτηρίων συνειδητοποιεί κάποιος τον κινηματογραφικό όλεθρο που προκάλεσε η πανδημία και η οποία προφανώς δημιουργεί νέα δεδομένα πλέον για το 2021, με την ελπίδα πως από το καλοκαίρι και μετά η κατάσταση θα αρχίσει έστω και σταδιακά να εξομαλύνεται.