Ταινίες με υπερήρωες

Ταινίες με υπερήρωες :Ο Ρόλαντ Έμεριχ (Roland Emmerich) επέκρινε τις ταινίες των DC και Marvel και το franchise Star Wars για την «καταστροφή» της κινηματογραφικής βιομηχανίας σε νέα συνέντευξή του.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης της ταινίας «Independence Day» (Ημέρα Ανεξαρτησίας) έκανε τα σχόλια στο Den of Geek στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Moonfall»

Ο σκηνοθέτης, στη συνέντευξη αναφέρθηκε στις δυσκολίες της δημιουργίας μιας συναρπαστικής ταινίας καταστροφής με υψηλή ιδέα στην εποχή των franchise με υπερήρωες που κυριαρχούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όταν ρωτήθηκε αν το είδος ταινιών με θέμα την ημέρα της κρίσεως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ο Ρόλαντ Έμεριχ είπε: «Ω, ναι. Διότι φυσικά η Marvel και η DC Comics και η κινηματογραφική σειρά Star Wars έχουν πάρει τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό».

«Καταστρέφουν λίγο τον κλάδο μας, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα πια πρωτότυπο» σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Ο Έμεριχ, ωστόσο, εξαίρεσε τον Κρίστοφερ Νόλαν από τις παρατηρήσεις του και τον επαίνεσε επειδή είναι, όπως είπε, «δεξιοτέχνης» στο να γυρίζει «τολμηρές, νέες ταινίες».