Ταινίες

Όταν εμφανίζονται ταινίες του παρελθόντος δεν μπορούμε να αντισταθούμε και σήμερα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια ελληνική και μια ξένη στο MEGA.

Ποιες είναι αυτές οι ταινίες;

14:00 ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Ο Θωμάς είναι ένας καλόκαρδος άνθρωπος, γεννημένος για να θυσιάζεται για τους συνανθρώπους του. Ζει με την μητέρα του, την Μερόπη και την αδελφή του την Σοφία. Εργάζεται σε μια ασφαλιστική εταιρεία ως λογιστής και οι προϊστάμενοί του είναι ενθουσιασμένοι με την απόδοσή του. Μια μέρα, ο Θωμάς, για να σώσει κάποιον φίλο του, τον Ηλία, που τραυματίστηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, δίνει το αίμα του. Ο Ηλίας, γερός και χαρούμενος, έρχεται να τον επισκεφθεί. Μαζί του είναι η Μίρκα, μια όμορφη κοπέλα που διευθύνει μια μπουτίκ στο Κολωνάκι. Η Μίρκα θαυμάζει την καλοσύνη του Θωμά και τον παρακαλεί να της κρατήσει τα λογιστικά της βιβλία. Ο Θωμάς δέχεται. ‘Οταν, όμως, την επισκέπτεται στην μπουτίκ, η Μίρκα του ζητάει ακόμα μια μεγάλη χάρη: να παίξει τον ερωτευμένο μαζί της για να ταράξει τα νεύρα του Ντέμη, ενός πλαίη μπόυ, που τον τελευταίο καιρό αδιαφορεί γι’ αυτήν. Ο Θωμάς, μετά από πολλούς δισταγμούς, δέχεται να παίξει αυτό το παιχνίδι – και το παίζει τόσο πειστικά που, στο τέλος, ερωτεύεται πραγματικά την Μίρκα. ‘Έτσι, “Ο εθελοντής στον έρωτα” μπαίνει σε μια προσωπική ερωτική μάχη.

Με δυο λόγια: ‘Ένας σεμνός νέος αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο του ερωτευμένου για να βοηθήσει μια κοπέλα να ξανακερδίσει τον αρραβωνιαστικό της…

***Ο Κ.Βουτσάς γίνεται εθελοντής στον έρωτα και η ταινία κόβει 246 χιλιάδες εισιτήρια και κατακτά την 14η θέση για την κινηματογραφική σεζόν 1971 -1972.

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής του 1971 σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κώστας Βουτσάς, ‘Έλενα Ναθαναήλ, Ρίκα Διαλυνά, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Μίτση Κωνσταντάρα, Μανώλης Δεστούνης

21:00 ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ- ROBIN HOOD: PRINCE OF THIEVES

Πριν από 800 χρόνια, σε ένα σκοτεινό δάσος στη μεσαιωνική Αγγλία, ζούσε ένας ήρωας – ένας άνδρας τόσο εξαιρετικός ώστε το όνομα και η ιστορία του έγιναν μύθος. Γεννήθηκε μέσα στα πλούτη, αλλά απέκτησε ισχύ αφού έχασε ότι είχε. Ήταν ένας περιπετειώδης με ελεύθερο πνεύμα άνδρας, αλλά έδινε την υπόσχεση του σε μία μόνο γυναίκα. Ήταν άφοβος στο πεδίο της μάχης, αλλά επίσης συμπονετικός φίλος. Ήταν συγκαλυμμένος στην ανωνυμία, αλλά απελευθέρωσε ένα βασίλειο. Αυτός ήταν ο Ρομπέν των Δασών.

Η περιπέτεια ξεκινά όταν ο Ρομπέν ξεφεύγει από την Ιερουσαλήμ, όπου ήταν αιχμάλωτος από τους μουσουλμάνους με το απίστευτο στυλ του και επιστρέφει από τις Σταυροφορίες στην Αγγλία με τον σύντροφό του Αζίμ Ελ Σιρ Αλ Μπακίρ, για να ανακαλύψει ότι πρέπει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Σε αυτό το ταξίδι, ο Ρομπέν γίνεται αρχηγός των παρανόμων, και η μία περιπέτεια συνοδεύει την άλλη, κλέβουν από τους πλούσιους και δίνουν στους φτωχούς.

***Περιέχει σκηνές βίας.

Περιπέτεια αμερικάνικης παραγωγής του 1991 σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κέβιν Κόστνερ, Μόργκαν Φρίμαν, Κρίστιαν Σλέητερ, Άλαν Ρίκμαν, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο