Ταινίες

Είσαι έτοιμος να δεις απόψε το βράδυ ταινίες από το παρελθόν οι οποίες είναι εξαιρετικές; Τότε πρέπει να συντονιστείς στο MEGA!

Τι θα δούμε απόψε;

21:30 Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

“Ο Πατριώτης” είναι μια συγκλονιστική ταινία, η ιδέα της οποίας ξεκίνησε το 1996 από τους παραγωγούς της “Διάσωσης του στρατιώτη Ράιαν” εξαιτίας του ενδιαφέροντός τους για την Αμερικανική Επανάσταση, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρόλαντ ‘Εμεριχ (“Stargate”, “Μέρα ανεξαρτησίας”, “Γκοτζίλα”). Η Επανάσταση αποτελεί το φόντο της ταινίας και όχι την ίδια ιστορία, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας. Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα Ήπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών. Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του. Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα. Έτσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους…

Επική περιπέτεια. Αμερικανική παραγωγή του 2000 σε σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ. Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο. Περιέχει σκηνές βίας.

00:50 Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ

Ο Τράβις Μπικλ, ένας μοναχικός τύπος, εργάζεται ως ταξιτζής τη νύχτα στους δρόμους του Μανχάταν. Οι προσπάθειές του να βγει μαζί με τη γοητευτική Μπέτσι, μια υπάλληλο που εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου για το αξίωμα του Προέδρου Παλεντάιν, ναυαγούν αφού αυτός την απομακρύνει χωρίς να το θέλει από κοντά του. Μια σειρά από περίεργους επιβάτες και η συνάντησή του με την δωδεκάχρονη πόρνη Άιρις και τον προστάτη της Σπορτ ενισχύει την πίστη του ότι ο κόσμος είναι σάπιος. Ο Τράβις απογοητεύεται κάθε μέρα και περισσότερο με την κοινωνία που ζει, αγοράζει μια ολόκληρη συλλογή όπλων και αρχίζει να εξασκείται στη σκοποβολή. Στο μεταξύ, η σχέση του με την Άιρις εξελίσσεται σε μια περίεργη φιλία. Τέλεια εκπαιδευμένος στο σημάδι, με ξυρισμένο κεφάλι και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κάτω από τα ρούχα του, προσπαθεί να πλησιάσει το υποψήφιο Παλεντάιν. ‘Οταν ο προσωπικός φρουρός του υποψήφιου Προέδρου του αποσπά την προσοχή, ο Τράβις γίνεται έξω φρενών. Σφάζει τον Σπορτ και έναν πελάτη της Άιρις, ενώ τραυματίζεται και ο ίδιος, και η αστυνομία τον βρίσκει λιπόθυμο να αιμορραγεί. Από ειρωνεία της τύχης, ο Τράβις ανακηρύσσεται ήρωας επειδή “έσωσε” την ‘Αιρις. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, η Μπέτσι μπαίνει τυχαία στο ταξί του, τον συγχαίρει και του ζητά να συναντηθούν. Ο Τράβις περιορίζεται σ’ ένα χαμόγελο και απομακρύνεται με το ταξί του. Η ταινία προτάθηκε για ‘Οσκαρ: καλύτερης ταινίας, Α ανδρικού ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Β γυναικείου ρόλου (Τζόντι Φόστερ) και πρωτότυπου σεναρίου.

Κοινωνική. Αμερικανική παραγωγή του 1976 σε σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σίμπιλ Σέπαρντ, Τζόντι Φόστερ, Άλμπερτ Μπρουκς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Λίοναρντ Χάρις. Περιέχει σκηνές βίας και απρεπή φρασεολογία, σεξουαλικές σκηνές, σκηνές χρήσης ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.