Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν από τότε που ανέβηκαν στην εξουσία του Αφγανιστάν έχουν αποφασίσει να δώσουν “τέλος” σε κάθε ελευθερία που μπορεί να έχει μια γυναίκα, παρά τις συνεχόμενες δηλώσεις πως θα αλλάξουν τα πράγματα… Μούφες!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ αποφασίστηκε να φορεθεί μπούρκα σε όλες τις κούκλες βιτρίνας ενώ έδωσαν τη δυνατότητα σε καταστηματάρχες να τις “αποκεφαλίσουν” σε περίπτωση που δε θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακόμη κομμάτι για να καλύπτει το πρόσωπο μιας κούκλας.

 

Ο νέος νόμος των Ταλιμπάν ορίζει πως όλα τα καταστήματα τα οποία έχουν κούκλες που αναπαριστούν γυναικεία όψη θα πρέπει να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τις κούκλες στη βιτρίνα τους.

Οι αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινότητα είναι πολλές διότι για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται ένας ακραίος νόμος στο όνομα του Ισλάμ για να δείξει πως οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν φωνή και πως ακόμη και στη μόδα θα πρέπει να είναι καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια.

Το καθεστώς είναι πολύ σκληρό και οι φόβοι για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις γυναίκες εντείνονται μέρα με τη μέρα!

Τσέκαρε και αυτά: