Taste of Attica

Mε τον ΕΟΤ να πρωτοπορεί πραγματοποιήθηκε το 1o digital forum «Taste of Attica», το οποίο έγινε μετά από πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Για το φόρουμ υπήρξε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και στόχος ήταν να προβληθεί η εθνική, αλλά και η τοπική αθηναϊκή κουζίνα, η ζαχαροπλαστική τέχνη και η γαστρονομική κουλτούρα.

Κατά την οργάνωση έγινε ιδιαίτερη ανάλυση στις δυνατότητες υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων επισιτιστικών δράσεων. Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στο πόσο σημαντική είναι η γαστρονομία στην προώθηση και την περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα.

Μεγάλη ήταν η παρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας από τα συμπόσια του Πλάτωνα έως τις μέρες μας, ενώ οι θησαυροί της Αθήνας είχαν ιδιαίτερη θέση, όπως το μέλι των Κυθήρων, τα ζυμαρικά της Ελευσίνας, τα σύκα του Μαρκόπουλου και φυσικά οι αττικοί αμπελώνες.