Ταξίδια: Τα πολλά πρόσωπα του Νότιου Αιγαίου, χάρη στη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός από τα νησιά του, αναδείχθηκαν στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT – International Travel Exhibition 2020, που διεξήχθη στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Η έκθεση αφορά τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, τα ταξίδια και την αναψυχή. Άνοιξε τις πύλες της στις 9 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται σήμερα, στο καινοτόμο εκθεσιακό χώρο Fieramilanocity.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ιταλική αγορά, συμμετέχει με 21 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, προσφέροντας στο κοινό της έκθεσης άπειρες επιλογές διακοπών, αφού κάθε νησί έχει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα, γεγονός που καθιστά το Νότιο Αιγαίο έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Τα νησιά που συμμετέχουν φέτος στην BIT είναι: Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Κέα, Κύθνος, Αντίπαρος, Ίος, Σέριφος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Μήλος, Σίφνος, Σαντορίνη, Λειψοί, Κως, Κάσος, Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη και Αστυπάλαια, που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν στην πολύ ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά της Ιταλίας.
Την αντιπροσωπεία του Νοτίου Αιγαίου συνοδεύουν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο εντεταλμένος Τουρισμού, Κώστας Χρυσοχοΐδης και η έπαρχος Μήλου, Έλλη Χωριανοπούλου.

Η BIT – International Travel Exhibition 2020 είναι μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη με παγκόσμια απήχηση, που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους tour operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και εξειδικευμένος Bloggers, αλλά και μεμονωμένους ταξιδιώτες από όλη τη χώρα που στόχο έχουν να ανακαλύψουν νέους προορισμούς. Για περισσότερα από 36 χρόνια, η BIT συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.