paros

Ταξίδια: Το φετινό καλοκαίρι όπως όλοι γνωρίζουμε θα είναι διαφορετικό…Τι ετοιμάζει όμως το νησί της Πάρου για τους επισκέπτες;

Σε πλήρη δράση βρίσκεται ο δήμος Πάρου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πιο σημαντική κίνηση ήταν η προμήθεια του μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων, το οποίο έχει τοποθετηθεί ήδη στο Κέντρο Υγείας. Η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού πιθανού κρούσματος περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, άρα στην πράξη διασφαλίζει τους επαγγελματίες του νησιού ότι θα υπάρχει μια ομαλή τουριστική σεζόν, όπως σημειώνεται.

Το πρόγραμμα υγειονομικής προστασίας του δήμου Πάρου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εβδομαδιαίες απολυμάνσεις του Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη διαμόρφωση χώρου για την ασφαλή υποδοχή ασθενών που έχουν προσβληθεί, συστηματική απολύμανση δημόσιων χώρων και πλατειών, εγκατάσταση isobox που θα λειτουργήσει ως χώρος προληπτικής εξέτασης, προμήθεια 3D μασκών, ηλεκτρονικών θερμομέτρων καθώς και ένα ψηφιακό λαρυγγοσκόπιο δωρεάς του κ. Φιλιώτη και της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ και ενός μηχανικού συστήματος δημιουργίας αρνητικής πίεσης για τη βραχυπρόθεσμη φιλοξενία ασθενών, το οποίο είναι δωρεά του Συνδέσμου Προμηθευτών Χαρτοπωλείων.

Επίσης, για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ο εξοπλισμός καθαρισμού του δήμου ενισχύθηκε με ένα μηχάνημα απολύμανσης με ατμό και ένα μηχάνημα ψεκασμού επιφανειών.