Τέμπη

Ημέρα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023… Τόπος Ευαγγελισμός, Τέμπη κοντά στη Λάρισα… Δυο τρένα – ένα εμπορικό και ένα intercity – συγκρούονται μετά τις 23:00 τη νύχτα… Και μια νέα τραγωδία έρχεται να προσπαθεί στη λίστα με τα πιο σοκαριστικά δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα… Και μια ατάκα… “Πάμε και όπου βγει”.

Με σοκ παρακολουθώ τις εξελίξεις που αφορούν στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή των Τεμπών, μια περιοχή που φαίνεται να μην έχει χορτάσει αίμα ακόμη καθώς έχουν σημειωθεί στο παρελθόν συγκλονιστικά ατυχήματα τα οποία πήραν από κοντά μας νέους ανθρώπους και όχι μόνο. Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν ευθύνες, πολλοί βγαίνουν και φωνάζουν και κατηγορούν την κυβέρνηση για λάθη, άλλοι ουρλιάζουν και ωρύονται για λάθη και ξεχνούν την ουσία… Χάθηκαν ψυχές και υπάρχουν ακόμη οικογένειες οι οποίες δεν ξέρουν που βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι και στέκονται έξω από τα νοσοκομεία περιμένοντας να ακούσουν από τα χείλη των γιατρών “Είναι καλά, τον/τη βρήκαμε και είναι καλά”.

Ένας επιβάτης ο οποίος κατάφερε να βγει σώος από το τραγικό δυστύχημα και να είναι πάντα καλά το παιδί, μιλώντας στις κάμερες αναφέρει πως άκουσε μια ατάκα την οποία έχουμε συνηθίσει να ακούμε όταν μιλάμε για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν τον έρωτα του. “Πάμε και όπου βγει”.

“Όταν είχαμε μείνει στο ΠαλαιοΦάρσαλο με καθυστέρηση άκουσα τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “Πάμε και όπου βγει”, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος πως κάτι θα συμβεί”. Αυτά είπε ο επιβάτης καθώς φέρεται να άκουσε τη φερόμενη συζήτηση που είχαν οι δυο άνθρωποι.

“Πάμε και όπου βγει”, μια ατάκα που θα περίμενες να ακούσεις από το αμόρε φέρεται να ακούστηκε λίγη ώρα προτού σημειωθεί μια τραγωδία η οποία χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες που έχουν συμβεί ποτέ στη Ελλάδα. 

Μια ατάκα που αν όντως έχει ειπωθεί φανερώνει πως υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ήξεραν πως μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή κάτι τόσο τραγικό! Μια ατάκα που υποδηλώνει πως κάποιοι βάδισαν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Δηλαδή, υπήρχαν άνθρωποι που έτρεμαν καθημερινά; Που δεν ήξεραν να θα είναι ζωντανοί την επόμενοι μέρα και που επέλεξαν να παίξουν “στοίχημα” και με τις ζωές άλλων ανθρώπων;

Σίγουρα δεν είναι ώρα για ευθύνες, αλλά κάποια στιγμή ελπίζω να αποδωθούν σωστά γιατί πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και έπειτα συμπαρασέρνει και το υπόλοιπο σώμα.

Η θλίψη είναι τεράστια και το μόνο που μπορώ να πω από τη δική μου πλευρά αλλά και από την πλευρά του citynow.gr είναι συλληπητήρια, καλή δύναμη στους τραυματίες και πραγματικά καλό κουράγιο σε όλες τις οικογένειες!

Who said this? @styefreaklalex 

Τσέκαρε και αυτά: