Τέμπη

Ένας εφιάλτης ξύπνησε λίγη ώρα προτού το ημερολόγιο δείξει 1η Μαρτίου και δυο τρένα – ένα Intercity και ένα εμπορικόσυγκρούστηκαν μετωπικά στον Ευαγγελισμό, στα Τέμπη και μια νέα τραγωδία μπήκε στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 16 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 70. Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν κατάγματα στο κεφάλι και σε πολλά σημεία του σώματος τους ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά. Πολλοί επιβάτες “πιάστηκαν” στον ύπνο και οι αρχές προσπάθησαν να κάνουν ότι καλύτερο για να τους διασώσουν.

O αρχές καλούνται εκτός από τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων, να ανασύρουν και ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους και να γίνουν μάρτυρες από πρώτο χέρι αυτής τςη ανείπωτης τραγωδίας.

Σε βίντεο που προβάλλει ο σταθμός του ΣΚΑΙ βλέπουμε τη στιγμή που άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζουν έναν άνθρωπο και τον μεταφέρουν με φορείο στο ασθενοφόρο!

Οι πυροσβέστες με κίνδυνο τη ζωή τους μπαίνουν στα σημεία όπου έχουν συντριβεί τα βαγόνια με σκοπό να βρουν ανθρώπους οι οποίοι πιθανότατα να έχουν εγκλωβιστεί έτσι σετ να μπορέσουν να τους βγάλουν από το σημείο. Πρόκειται για μια ακόμη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη και ολόκληρη η χώρα θρηνεί για τον χαμό των ανρθώπων που έφυγαν τόσο άδικα.

Πολλές είναι οι οικογένειες που αγωνιούν για τα δικά τους πρόσωπα και αναζητούν ευθύνες για όλα συνέβησαν στα παιδιά τους ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που οδηγήθηκαν στα νοσοκομείο προκειμένου να είναι κοντά στα δικά τους πρόσωπα.

Η ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Λάρισα έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου με μεγάλα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν τις τραγικές εικόνες από το τραγικό δυστύχημα και όλοι μας στέλνουμε τις προσευχές και καλό κουράγιο σε όλους.

Τσέκαρε και αυτά: