Τέμπη

Δυο πρόσωπα κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χειρότερα καθώς ήταν επιβάτες της φονικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη και η τύχη ήταν με το μέρος τους αφού δεν μπόρεσαν να μπουν στο δεύτερο βαγόνι στο οποίο έπρεπε να βρίσκονται κανονικά.

Μια 22χρονη φοιτήτρια πήρε το τρένο από Αθήνα με σκοπό να μετέβη στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε στο εκδοτήριο να βρίσκεται στο βαγόνι 2 αλλά δεν έχει δεκτό το πάσο της με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί στο βαγόνι 7. Μιλώντας στο verianet.gr είπε πως σώθηκε την τελευταία στιγμή.

“Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλά περιμέναμε. Μετά το τρένο ξεκίνησε. Φτάσαμε Λάρισα. Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μού είπε: ”Ο ελεγκτής μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε ‘μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία’;”. Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών”, είπε το νεαρό κορίτσι και συνέχισε :

“Περίπου 10 λεπτά αργότερα, νιώσαμε το πρώτο τράνταγμα… Και μετά ένα δεύτερο ακόμη πιο έντονο. Ένας νεαρός – δεν ξέρω πώς – βρέθηκε να κυλιέται στο πάτωμα… από τη μια άκρη του βαγονιού στην άλλη. Άλλοι χτυπήσανε στα τραπεζάκια, πάνω στα καθίσματα”.

Μπέρδεψε τα νούμερα και μπήκε σε λάθος βαγόνι

Ένας επιβάτης που βρέθηκε στη φονική σύγκρουση στα Τέμπη μιλώντας στον ANT1 αποκάλυψε πως κανονικά θα έπρεπε να ήταν στο βαγόνι 2 αλλά μπέρδεψε τα νούμερα και μπήκε στο βαγόνι 5 με αποτέλεσμα να σωθεί. Το εισιτήριο έγραφε “βαγόνι 2” αλλά εκείνος μπερδεύτηκε και μπήκε στο 5. Αυτό είναι μεγάλη τύχη καθώς γλίτωσε από τα χειρότερα.

Δες το βίντεο εδώ! 

Η φονική σύγκρουση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28/2 έχει γίνει παγκόσμιο θέμα και προς το παρών οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα πτώματα που έχουν βρεθεί στο σημείο!

Τσέκαρε και αυτά: