Τέμπη

Πολλά ήταν τα νέα παιδιά τα οποία ήταν επιβάτες στην φονική αμαξοστοιχία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους! Και ένα από αυτά ήταν ο Ανδρέας Αλικανιώτης ο οποίος κατάφερε να βγει ζωντανός από το βαγόνι του και να βοηθήσει και άλλα παιδιά και επιβάτες να βγουν.

Ο 20χρονος φοιτητής μιλώντας στην ΕΡΤ και στον ΣΚΑΙ μιλά για τη στιγμή που εκτροχιάστηκε το βαγόνι και συγκλονίζει :

“Όταν εκτροχιάστηκε το βαγόνι, έσβησαν τα φώτα και φωτιζόμασταν από τις φλόγες και τους σπινθήρες και μέσα σε αυτά υπήρχε η αποπνικτική κάπνα αλλά και έξω που γινόταν η πυρκαγιά”. 

Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε στο βαγόνι 9 και περιγράφει τη στιγμή που συννεννοούταν με την παρέα του και εκεί την ώρα λέει πως ένιωσε ένα δυνατό τράνταγμα και ξεκίνησε να σέρνεται το βαγόνι.

“Μόλις τελείωσε η σύγκρουση επικρατούσε πανικός. Υπήρχαν άτομα σαν εμένα που είχαν ψυχραιμία για να καθησυχάσουν τον κόσμο και να βοηθηθούμε μεταξύ μας. Σπάσαμε το ήδη ραγισμένο τζαμί και ρίξαμε τις βαλίτσες στο έδαφος. Πρώτες βγήκαν οι κοπέλες και οι βαριά τραυματισμένοι και τελευταίοι εμείς. Πέσαμε σε ένα χαντάκι. Αυτό που κάναμε ήταν να σπάσουμε το τζάμι και δράσαμε άμεσα αλλά ήταν δύσκολο. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον να πιαστεί από την εγκοπή στο τζάμι και πέφταμε κάτω. Σίγουρα βοηθήσαμε μέσα στην αμαξοστοιχία 2 άτομα και θυμάμαι χαρακτηριστικά να τραβάω 2-3 κοπέλες από τη διπλανή καμπίνα. υπήρχε πανικός”. 

Ο νεαρός που έγινε μάρτυρας του δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη υπέστη μικροτραυματισμούς και εγκαύματα Α’βαθμού ενώ φίλος του βρέθηκε στο χειρουργείο και είναι καλά τώρα!

Μπράβο στο παλικάρι και μπράβο σε όλους που βρήκαν το κουράγιο!

Τσέκαρε και αυτά: