Τέμπη

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης είναι ένας από τους ήρωες που βοήθησαν τον κόσμο να βγει εκτός βαγονιών και να τους δώσει κουράγιο, στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και μίλησε για όλα όσα αντίκρισε.

Ο 20χρονος φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε στην εκπομπή “Το Πρωινό” για να μιλήσει για όλα όσα είδε μα τα δικά του μάτι ακινήτων οι περιγραφές του πραγματικά συγκλονίζουν.

Ο νεαρός άνδρας είπε πως είχε ακούσει πως υπάρχει ένα θέμα με τις ράγες και την ώρα που σημειώθηκε η σύγκρουση μιλούσε στο τηλέφωνο με του φίλους του για να τον παραλάβουν από τον σταθμό του τρένου διότι θα έφτανε με καθυστέρηση και δε θα προλάβαινε το λεωφορείο. Εκείνος βρισκόταν στο 2ο βαγόνι και ξαφνικά όλη του η ζωή άλλαξε.

“Εκείνη την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο, εννοείται ότι μου ήρθε από το πουθενά, ακούστηκε ένα εκκωφαντικό μπαμ, μία έκρηξη, και βρεθήκαμε σε ένα βαγόνι εκτροχιασμένο, αυτό που φαίνεται στις εικόνες να κάνει το “γάμα”. Εσβησαν αμέσως τα φώτα στο τρένο, καθώς αποσυνδέθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν έσπασαν όλα τα τζάμια”. 

Το τζάμι το οποίο βρισκόταν δίπλα του το έσπασε με βαλίτσα γιατί δεν μπορούσε να βρει το σφυράει και στην καμπίνα ήταν 6 άτομα. Υπήρξε φωτιά στο βαγόνι και έντονε αναθυμιάσεις και προκλήθηκαν εγκαύματα στα χέρια του αλλά ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ!

Είδε άτομα ακρωτηριασμένα, άτομα που είχε κοπεί το πόδι τους, ήταν ζωντανοί και επικοινωνούσαν. Τους κράτησε συντροφιά μέχρι να έρθει η βοήθεια και προσπάθησε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

Ο νεαρός μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρει πως δεν είδε κάποιον υπάλληλο από την αμαξοστοιχία και όταν μιλούσε με μια κοπέλα η οποία ήταν κοντά στην ηλικία του η οποία ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη, του έλεγε πως θα μείνει ανάπηρη και πως θα πεθάνει! Εκείνος αμέσως προσπάθησε να την ηρεμήσει λέγοντας της πως όλα θα πάνε καλά και πως εξακολουθεί να μιλά έτσι θα είναι όλα καλά.

Όταν ρωτήθηκε για τη στιγμή της έκρηξης και για όλα όσα πέρασαν από το μυαλό του, είπε:

“Την ώρα που έγινε η συντριβή είχα αποδεχθεί τον θάνατο μου. Είχα στο νου μου την οικογένεια μου, ότι δεν θα προλάβω να τους πω ούτε ένα γεια. Είχα τρομάξει πάρα πολύ”.

 

Τσέκαρε και αυτά: