Τέμπη

“Παιδί μου, αυτό είναι το παιδί μου”, ήταν τα πρώτα λόγια που είπε μια μάνα όταν αντίκρισε το κοριτσάκι της να κατεβαίνει από το λεωφορείο το οποίο τη μετέφερε από τα Τέμπη όπου σημειώθηκε μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Γονείς, συγγενείς και σύντροφοι εξακολουθούν να περιμένουν έξω από τα νοσοκομεία των γύρω περιοχών (Λάρισα, κτλ) για να δώσουν δείγμα DNA καθώς όσο περνούν οι ώρες μεταφέρονται σακούλες οι οποίες περιέχουν τα άψυχα σώματα των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή.

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ στην περιοχή των Τεμπών, στον Ευαγγελισμό όταν ένα εμπορικό τρένο συγκρούστηκε με ένα Intercity και είχε ως αποτέλεσμα να σκορπίσει το θάνατο. Τον θάνατο τον οποίο δεν περίμενε κανείς να έρθει καθώς τα ταξίδια με τρένο θεωρούν από τα ασφαλέστερα στον κόσμο.

Στο πολύνεκρο δυστύχημα από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν μονάδες του ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική. Και κανείς δεν περίμενε πως θα αντικρίσει αυτό το πολεμικό σκηνικό το οποίο μεταδίδουν από τι πρώτες πρωινές ώρες τα κανάλια. Μέχρι και ο Guardian κατέγραψε τις σοκαριστικές εικόνες χρησιμοποιώντας drone.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι νεκροί έχουν ανέλθει τους 44 και δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλες σωροί τις επόμενες ώρες. Στο σημείο βρέθηκαν πολλά ακρωτηριασμένα μέλη, πτώματα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας 21 – 29 ετών.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που κατάφεραν να επιζήσουν από το τραγικό δυστύχημα, συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους καθώς έγιναν μάρτυρες εικόνων που μόνο σε ταινίες έχουμε δει.

Ο κόσμος δεν ήξερε τι του έχει συμβεί και προσπαθούσαν μέσα στα σκοτάδια να βρουν τα πατήματα τους έτσι ώστε να βρουν το κουράγιο για να μπορέσουν να βγουν από τα βαγόνια και να σωθούν. Οι διασώστες με φωνές και φακούς έψαχναν μέσα από πυρακτωμένες λαμαρίνες να βρουν έστω και έναν άνθρωπο ο οποίος θα είναι ζωντανός. Αλλά στα πρώτα βαγόνια δεν γινόταν να σωθεί κανείς… Μόνο ένας που είχε τη θεά τύχη πάνω ίππο το κεφάλι του να τον προστατεύει.

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημόσια δαπάνη ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο πένθος στη μνήμη των θυμάτων.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 1.2.2023 πως παραιτείται από το αξίωμα του και η παραίτηση του έγινε δεκτή.

Τέμπη – Αναζητούν φίλους και συγγενείς στα social media

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βρουν τα πρόσωπα τα οποία φέρεται να ήταν επιβάτες στον πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι φωτογραφίες τους έχουν γίνει viral και δυστυχώς τα παιδιά που αγνοούνται είναι νέα και οι περισσότεροι είναι φοιτητές. Κάποιοι είναι από την Κύπρο.

Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση… Πως να μην είναι άλλωστε… Μιλάμε για παιδιά τα οποία έφυγαν από τη ζωή, που αγνοούνται, που βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένα και φοβισμένα! Ήρθαν αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή συνθήκη.

Το έργο των ιατροδικαστών και των γιατρών πολύ δύσκολο καθώς καλούνται να ταυτοποιήσουν τα μέλη τα οποία τα οποία έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία σε σακούλες από τους διασώστες.

Το σοκαριστικό ντοκουμέντο

Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που δείχνει τη σύγκρουση των δυο τρένων και οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Τέμπη – Η σύλληψη του σταθμάρχη

Είναι πλήρης η ομολογία του σταθμάρχη σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο, Ιωάννα Μάνδρου. Ο άνδρας στην προανακριτική απολογία η οποία έγινε με παρουσία εισαγγελέα, παραδέχτηκε πως έκανε το λάθος. Κατάλαβε τι είχε κάνει όταν ανακοινώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Ο άνδρας, αυτός, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια με κατά συρροή σε σωματικές βλάβες και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Πέμπτη 2/2.

Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε ένα ντοκουμέντο το οποίο δείχνει το μοιραίο σήμα που δόθηκε στον μηχανοδηγό!

Οι προσευχές όλων είναι στις οικογένειες και στους τραυματίες που βρίσκονται στα νοσοκομεία!

 

Τσέκαρε και αυτά: