Τέμπη

Το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Πέμπτη την Τρίτη, 28/2, στα Τέμπη ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος καθώς ο συγκεκριμένος τόπος φέρεται να “διψά για αίμα” και για πολλούς είναι καταραμένος διότι έχουν συμβεί τεράστιες τραγωδίες που έχουν γραφτεί με μαύρο μελάνι στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Στην περιοχή των Τεμπών έχουν σημειωθεί τραγικά γεγονότα και δυστυχώς έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ταξίδευαν προς τον προορισμό που είχαν επιλέξει. Και στις 28/2 αυτές οι οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος επανήλθαν.

Το δυστύχημα με τους 21 μαθητές

Στις 13 Απριλίου του 2003 ένα λεωφορείο με μαθητές της α’Λυκείου επέστρεφε στην Αθήνα μετά από μια εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει στο Μακροχώρι της Ημαθίας.  Καθώς το λεωφορείο κινούταν σε μια φυσιολογική κίνηση στο ύψος των Τεμπών, μια νταλίκα η οποία μετέφερε νοβοπάν έχασε τον έλεγχο και μπλέκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να φύγουν τα νοβοπάν και να σκορπίσουν στο έδαφος. Πολλά από αυτά βρήκαν το λεωφορείο, και το ίδιο έκανε και η νταλίκα. Η καρότσα της νταλίκας “θέρισε” το λεωφορείο και 21 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο. Εννέα μαθητές τραυματίστηκαν.

Όλη η Ελλάδα θρήνησε για αυτά τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους!

Το δυστύχημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Στις 4 Οκτώβριο του 1999, στις 04:30 τα ξημερώματα ένα πούλμαν συγκρούστηκε με φορτηγό στο ύψος των Τεμπών. Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ. Έξι νεαρά παιδιά τα οποία πήραν τη χαρά να βρεθούν στο γήπεδο και να φωνάξουν για την ομάδα τους αλλά μετά από λίγες ώρες τερμάτισε η ζωή τους.

Το χαμόγελο όλων πάγωσε μετά από την είδηση!

Οι τουρίστες που πέθαναν μετά τη σύγκρουση

Στον αυτοκινητόδρομο της Κοιλάδας Των Τεμπών το αίμα τουριστών ήταν αυτό που κύλησε καθώς λεωφορείο που τους μετέφερε (ήταν από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία) συγκρούστηκε με φορτηγό. Σκοτώθηκαν 28 άτομα και τραυματίστηκαν 22. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 16 Ιουλίου του 1988.

Η σύγκρουση τρένων το 2023

Μετά από τόσο χρόνια όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει και θα περίμενε κανείς πως στα σύγχρονα τρένα θα υπάρχει η ανάλογη τεχνολογία έτσι ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί πότε πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση τους και να μην χρειάζεται να τα κάνουν όλα χειροκίνητα, ένα νέο δυστύχημα το οποίο χαρακτηρίζεται ως το πιο τραγικό στην ιστορία της κοιλάδας των Τεμπών έρχεται να προστεθεί.

Στις 28/2 στα Τέμπη σημειώθηκε σύγκρουση ενός τρένου Intercity και ενός εμπορικού τρένου. Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης ανέφερε πως σκοτώθηκαν 36 άτομα αλλά ο αριθμός μεγάλωσε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Δεκάδες ήταν οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και η Ελλάδα για μια ακόμη φορά θρήνησε νέους ανθρώπους.

Τσέκαρε και αυτά: