Τέμπη

Από την πρώτη στιγμή της νέας εθνικής τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης 28/2 βρέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ με σκοπό να βοηθήσουν τους επιβάτες που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας (ο μέχρι τώρα απολογισμός 2/3 19:48).

Οι άνδρες της υπηρεσίας που στέκεται στο πλευρό των πολιτών κάθε φορά που σημειώντεια μια φυσική ή μη καταστροφή αγωνίστηκαν για πολλές ώρες έτσι ώστε να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα βαγόνια και κουβάλησαν σακούλες με ανθρώπινα μέλη. Πόση ψυχή χρειάζεται για να κάνεις κάτι τέτοιο βρε παιδιά μου…

Η υπηρεσία της Πυροσβεστικής θέλησε μέσω του Twitter να μοιραστεί κάποια λόγια για την τραγωδία και παράλληλα να δώσει ακόμη περισσότερο κουράγιο στους ανθρώπους που την απαρτίζουν γράφοντας :

Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής
Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη
Δυνατοί μπροστά στο καθήκον

Συνεχίζουμε…

Τα συγκεκριμένα λόγια συνόδευσαν τη φωτογραφία ενός πυροσβέστης ο οποίος βρέθηκε στα Τέμπη και είναι συγκλονιστικό όλα το έργο που κλήθηκαν να κάνουν και αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι πολύ βαρύ να βλέπεις τις εικόνες που αντίκρισαν. Πραγματικοί Μαχητές!

Στους 57 οι νεκροί

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, αστυνόμο β’ κ.Κωνσταντίνα Δημογλίδου, οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα ανέρχονται στους 57 ενώ στα νοσοκομεία βρίσκονται 48 άτομα τα οποία νοσηλεύονται και οι έξι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες έχουν ξεκινήσει να ταυτοποιούνται οι σωροί και λίγες οικογένειες είναι αυτές που έχουν αρχίσει να ενημερώνονται.

Τα λόγια είναι πραγματικά αυτή τη στιγμή και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι καλό κουράγιο σε όλους και καλή δύναμη διότι είναι αδιανόητο αυτό που περνούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι!

Τσέκαρε και αυτά: