Τέμπη

Τα Τέμπη… Αυτή η περιοχή που δεν έχει χορτάσει ακόμη από αίμα, ήταν εκείνη στην οποία σημειώθηκε ένα από τα πιο σοκαριστικά δυστυχήματα στην ιστορία της Ελλάδας…. άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους, πολλοί τραυματίστηκαν και κάποιοι κατάφεραν να σπάσουν τα τζάμια του βαγονιού τους και να βγουν από το βαγόνι με γρατζουνιές… Γρατζουνιές που σίγουρα έχουν χαραχθεί στην ψυχή τους.

Οι περιγραφές των ανθρώπων που έζησαν τη στιγμή της σύγκρουσης ανατριχιάζουν, πεταμένα καθίσματα έχουν βγει μέσα από τα βαγόνια και οι αμέριμνοι ταξίδιώτες που παρασύρθηκαν από τη χαλαρότητα που προσφέρει το τρένο μεταμορφώθηκαν σε πραγματικοί Survivors όπο πάλεψαν με νύχια και με δόνται για να μπορέσουν να διαλύσουν τα εμπόδια έτσι ώστε να βγουν από το μέρος που θα μπορούσε να τους ρουφύξει.

Ο αριθμός των νεκρών και οι τραυματίες

Οι επιχειρήσεις των αρχών συνεχίζονται στο σημείο με σκοπό να ξεψαχνίσουν όλα τα σημεία ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 38. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 66 και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Άλλοι ελαφρώς τραυματισμένοι και άλλοι πολύ βαριά. Οι οικογένειες των ανθρώπων που βρίσκονται στο εμπορικό τρένο και στο Intercity, περιμένουν με αγωνία να μάθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα… Και είναι μια ώρα δύσκολη. Τα ξημερώματα της 1η Μαρτίου γονείς και συγγενείς περίμεναν με υπομονή στους σταθμούς των λεωφορείων να αντικρίσουν τα παιδιά τους. Στα νοσοκομεία υπάρχει αναστάτωση καθώς οι γιατροί προσπαθούν με όσα μέσα μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο… Τον κόσμο που έζησε ένα πολεμικό σκηνικό.

Η καταγγελία του προέδρου των μηχανοδηγών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών, όλα γίνονται μηχανοκίνητα και πώς τα δυο τρένα προφανώς συγκρούστηκαν επειδή κινήθηκαν στην ίδια γραμμή.

Από το 2000 φέρεται να υπάρχουν συστήματα τα οποία δε λειτουργούν και δε δουλεύουν. Οι μηχανοδηγοί παίρνουν εντολές από τους σταθμάρχες όπου και τους λένε πως μπορούν να φύγουν από το σταθμό Α και μπορείτε να πάτε στον σταθμό Β.

Η σύλληψη του σταθμάρχη Λάρισας

Ο σταθμάρχης Λάρισας έχει ήδη συλληφθεί σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, από την τροχαία Λάρισας καθώς τον υποδεικνύουν ως τον κύριο υπαίτιο της τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη. Φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να προχωρήσει το τρένο και αυτό είναι το φερόμενο μοιραίο λάθος που οδήγησε στην τραγωδία η οποία έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο σταθμάρχης φέρεται να είπε πως έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς αλλά δεν υπάκουσε το σύστημα.

Το τριήμερο πένθος

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μεταφέρθηκε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη κήρυξε τριήμερο πένθος.

Η μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και η αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων είναι τα δυο βασικά σημεία όταν κηρύσσεται εθνικό πένθος και θα διαρκέσει από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 3 Μαρτίου!

Τσέκαρε και αυτά: