Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Στις 2 Ιουνίου του 2023 θα γιόρταζε τα 83α γενέθλια του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, όμως η μοίρα τα έφερε έτσι και έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου, προκαλώντας τεράστια θλίψη στην οικογένεια του αλλά και σε ανθρώπους που τον θαύμαζαν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι τρεις γιοι του, Φίλιππος, Νικόλαος και Παύλος βρέθηκαν στου Μαξίμου για να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες της κηδείας του καθώς πολύς είναι ο κόσμος που θέλει να δώσει το παρών και να αποχαιρετίσει τον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης στο κοιμητήριο Τατοϊου ενώ η τελετή της κηδείας θα γίνει στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα μπορέσουν συγγενείς και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής να αποτίσουν τα σέβη τους προς αυτόν.

Στην εξόδιο ακολουθία θα πρωτοστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αναμένεται να ψαλλεί η ακολουθία στην Μητρόπολη.

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί αν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του αλλά πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πώς δεν αποκλείεται να σημειωθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για λίγες ώρες πριν την κηδεία του.

Mέχρι στιγμής δε γνωρίζει κανείς πόσα θα είναι τα πρόσωπα που θα παραστούν στην κηδεία και η οικογένεια του προετοιμάζεται για όλα όσα θα γίνουν. Τις επόμενες ώρες ή μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ώρα της κηδείας.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος  – Ποιοι αναμένεται να δώσουν το παρών

Πολλά είναι τα μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και ένα από αυτά τα πρόσωπα ενδέχεται να είναι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ, του οποίου και ήταν ανάδοχος.

Η επίτιμη βασίλισσας της Ισπανίας και αδερφή του, Σοφία βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος.

Μέλη της σουηδικής οικογένειας, της δανέζικης και της νορβηγικής οικογένειας αναμένεται να δώσουν το παρών.

Τσέκαρε και αυτά: