Θαλασσινά Αθήνα

Θαλασσινά Αθήνα: Ένα καφενείο ουζερί που μπορεί να μην το πιάνει το μάτι σου, αλλά είναι εκεί και στέκεται αγέρωχα από το 1965 είναι το Λέσβιον στο Γαλάτσι.

Πρόκειται για έναν τόσο λιτό και απλό χώρο όπου θα θέλαμε όλοι να έχουμε κοντά στο σπίτι μας έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τα μεζεδάκια μας. Σε αυτό το καφενείο με τα υπέροχα εδέσματα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ο ιδιοκτήτης που μαζί με τον γιο του, κάνουν κυριολεκτικά θαύματα.

Το καφενείο Λέσβιον είναι διάσημο σε όλο το λεκανοπέδιο για το ψητό του χταπόδι, το οποίο όποιος φτάνει εκεί το βλέπει να κρέμεται από τις ξύλινες προσόψεις.

Φυσικά τα τηγάνια παίρνουν φωτιά στο Λέσβιον, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το μαριδάκι, την αθερίνα, το μπαρμπούνι, αλλά και το καλαμάρι. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά τα ψαρικά εάν χωράει και το στομάχι σας μην διστάσετε να δοκιμάσετε και τους τηγανιτούς κεφτέδες.

Ενίοτε βέβαια σε αυτό τον μικρό θησαυρό που κρύβεται στο Γαλάτσι μπορεί να δει κάποιος και πιο μεγάλα ψάρια, όπως φαγκρί και συναγρίδα, αρκεί βέβαια να το έχει παραγγείλει νωρίτερα.

Και τα καλούδια δεν σταματούν εδώ! Υπάρχουν και εξαιρετικά όσπρια με τους ιδιοκτήτες να είναι μάστορες στην κουζίνα ειδικά εάν παραγγείλετε φάβα, που είναι του ονείρου, αλλά και γίγαντες και ρεβίθια.

Φυσικά όλα αυτά πάντα με ούζο και όχι ότι νά΄ναι ούζα, αλλά από τη Μυτιλήνη και με μία μεγάλη ποικιλία που δεν θα το περιμένατε.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό: 

Λέων Μάιος: Οι προβλέψεις για τον Μάιο του 2022