Θανασης Σκαρδούτσος

Thanasis Sk: Καλησπέρα και πάλι. Είχα σκεφτεί να ξεκινήσω το άρθρο αυτό απαριθμώντας την ημέρα της καραντίνας αλλά έχω χάσει τον λογαριασμό. Νιώθω σαν τον Ιβάν στο Underground του Emir Kusturica. 

Ωστόσο, όπως και στην ταινία που τελικά οι εσώκλειστοι καταφέρνουν να βγουν στην επιφάνεια, έτσι κι εμείς ελπίζω να βγούμε  από την δύσκολη αυτή περίοδο και να ανταμώσουμε σύντομα. Όλη αυτή η περιπέτεια έχει επηρεάσει σίγουρα τους πάντες, άλλους λιγότερο κι άλλους περισσότερο και ίσως δυστυχώς ανεπανόρθωτα.

Εγώ προσωπικά δεν  έχω προς το παρόν κάποιον οικείο μου που να νοσεί, έχω όμως ένα καλό μου φιλαράκι που δίνει τον δικό του αγώνα με συνέπεια και αξιοπρέπεια για όλους μας, φορώντας την στολή όχι του Zoro ή του Batman, αλλά εκείνη του γιατρού. Αυτός ο άνθρωπος τα τελευταία πολλά χρόνια που τον ξέρω πίνει πάντα Johnnie Walker Black Label.

Αν και μου αρέσουν αρκετά οι ιστορίες πίσω από τα ονόματα, το όνομα Johnnie Walker δεν έχει καμία ιδιαίτερη ιστορία. Απλώς Johnnie ήταν το μικρό όνομα και Walker το επώνυμο του ανθρώπου στον οποίο ανήκε η εταιρία και έκανε το πρώτο Blend, το οποίο αρχικά ονόμασε Walker’s Kilmarnock Whisky κι εξελίχθηκε  μετέπειτα στο Johnnie Walker.

To Johnnie Walker Black Label πήρε την σημερινή του μορφή το 1909, οπου στην τετράγωνη φιάλη που υπήρχε από την αρχή, προστέθηκε η φιγούρα Striding Man κι έτσι το Blend μετανομάστηκε από Extra Special Old Highland σε Johnnie Walker Black Label.

Όπως αναφέρει το επίσημο site, το Johnnie Walker Black Label είναι “ Αναμειγμένο αποκλειστικά από ουίσκι που έχουν ωριμάσει για τουλάχιστον 12 χρόνια, συνδυάζει αρώματα από τις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας για να δημιουργήσει μια εμπειρία που είναι σύνθετη, μεστή και απολαυστική”.

Με την πρώτη γουλιά μπορείς να γευτείς την βανίλια, το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά. Η γεύση του είναι πολυποίκιλη καθώς εγώ θα μπορούσα να αναφέρω ξηρούς καρπούς ακόμα και σοκολάτα. “Η επίγευση είναι απίστευτα απαλή και αναδεικνύει τον πλούσιο καπνό, την τύρφη και το malt”, αναφέρει το site και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. 

Το απόλυτο σε ένα οποιοδήποτε προϊόν είναι να καταφέρεις να γίνεις μέτρο σύγκρισης. Αυτό το έχει καταφέρει το Johnnie Walker Black Label και έχει αναδειχθεί σε μέτρο σύγκρισης όλων των υπολοίπων deluxe blends.

Δεν θα μπορούσα να πω κάτι παραπάνω, καθώς οι πωλήσεις του, η αποδοχή από το κοινό και το brand name που έχει δημιουργήσει μιλούν από μόνα τους. 

Τα άρθρα μου δεν είναι επιστημονικές αναλύσεις  με βαρύγδουπα λόγια περί γεύσεων κι επιγεύσεων. Είναι απλές μεταφορές της εμπειρίας μου ως καταναλωτής κυρίως, αλλά και ως άνθρωπος που βρίσκεται στο χώρο πάνω από 20 χρόνια.

Το συγκεκριμένο κείμενο μαζί με ένα ποτήρι Johnnie Walker Black Label χωρίς πάγο που θα τον περιμένει όταν επανέλθουμε στην κανονική ζωή μας, είναι για τον φίλο μας Γιώργο Χειλά, πνευμονολόγο στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ. Ενας άνθρωπος που μιλούσε για την ανάγκη της ενίσχυσης του δημόσιου νοσοκομείου τότε που παραλίγο να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και τις δημόσιες τουαλέτες.  Keep Walking φιλαράκι, ελπίζω να σε δω σύντομα στο μαγαζάκι μας (Rudolf Cocktail Bart) να ζητάς τραγούδια από το Νίκο.

Rudolf

See you when I see you and stay safe, (που λέμε και στην Εύβοια!!) ..!!