Θανασης Σκαρδούτσος
Θανάσης Σκαρδούτσος: Καλησπέρα και πάλι από την πλέον καθιερωμένη στήλη μας.
#Μένουμε_σπίτι λοιπόν, όμως για να την παλέψουμε και για να σκοτώσουμε τον ιό που τριγυρνάει πίνουμε αλκοόλ και στο σπίτι (όσοι με ξέρετε έχετε ακούσει τη θεωρία μου ότι το αλκοόλ κάνει καλό στα πάντα καθώς απολυμαίνει το μέσα μας).
Αν και δεν είμαι μεγάλος φαν για το ρούμι, μαζεύοντας κάποια πράγματα χθες στο ΚΛΕΙΣΤΟ μαγαζί (ναι ναι στο RUDOLF Cocktail Bart), λαχτάρησα να πιώ ένα ρουμάκι. Το μάτι μου πέφτει στο Ron Barcelo Imperial. Εξαιτίας του ύψους μου βλέπετε το μάτι μου πέφτει πάντα στα πάνω ράφια που βρίσκονται οι premium φιάλες.
Η ιστορία του Ron Barcelo γενικότερα ξεκινάει το 1929 στον Άγιο Δομίνικο. Σύντομα κατάφερε να συγκαταλέγεται στα καλύτερα ρούμια της Καραϊβικής. Αυτό που θεωρώ πολύ ιδιαίτερο από την συλλογή του Ron Barcelo που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, είναι το Imperial.
Το Imperial σε κερδίζει με το καλημέρα καθώς και η φιάλη του είναι εξαιρετικά προσεγμένη αλλά και το χάλκινο χρώμα του ιδιαίτερο. Έχει χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση αλλά και επίγευση ξηρών καρπών που το εξισορροπεί .
Αυτή η ιδιαίτερη γεύση του, δίνει μια ξεχωριστή νότα στο Blend που έχω δημιουργήσει από ρούμια και το χρησιμοποιώ κυρίως στα tiki cocktails, αλλά το απολαμβάνω εξίσου και σκέτο με πάγο και με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Rudolf
Και επειδή όπως είπαμε μένουμε σπίτι, το πήρα σπίτι να φιλοσοφήσω καλύτερα την γεύση του. Φυσικά σήμερα έπρεπε να ψάχνω κάβα να πάρω άλλο, γιατί παραφιλοσόφησα την γεύση του χθες… Βλέποντας και την τιμή έχω να προσθέσω ότι είναι πέρα για πέρα value for money.
Συνοψίζοντας λοιπόν, α) συνιστώ το Ron Barcelo το Imperial με τρέλα, β) προβλέπω μέχρι το τέλος του εγκλεισμού να μην έχει μείνει premium ποτό στο μαγαζί και γ) μου έλειψε ο κερατάκος (RUDOLF Cocktail Bart) αλλά τι να κάνουμε, σε λίγο καιρό αισίως θα επιστρέψουμε δριμύτεροι …
See you when I see you and stay safe, (που λέμε και στην Εύβοια!!) ..!!