Θανάσης Σκαρδούτσος

Καλησπέρα σε όλους!! Ονομάζομαι Θανάσης Σκαρδούτσος και ασχολούμαι με το χώρο της εστίασης πάνω από 20 χρόνια, κυρίως ως bartender. Πρόσφατα, εγκαινιάσαμε ένα καινούριο μέρος σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους του Παγκρατίου. Πρόκειται για το ‘Rudolf Cocktail bart‘, ένας χώρος που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και μεράκι και συνδυάζει τα cocktails με την τέχνη, τα spirits με την διασκέδαση και τον χαβαλέ με την καλή μουσική. 

Στην νέα αυτή στήλη του City Now, θα μιλήσουμε για spirits, brands και cocktails που μας έκαναν εντύπωση και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Η πρόταση μας για την εβδομάδα αυτή ,  είναι η Vodka Nemiroff ! Αν και η Nemiroff έγινε γνωστή σχετικά πρόσφατα στην ελληνική αγορά, η ιστορία της ξεκινάει από το 1872 και έχει κατακτήσει την αγορά της Ουκρανίας από την οποία και προέρχεται. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για τη vodka με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ουκρανία -μια χώρα που ξέρει καλά από vodka- , αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν είναι ένα τυχαίο προϊόν. Είναι μια vodka με χαρακτήρα, έντονη γεύση και μαλακή επίγευση,  που αν το ψάξεις λίγο παραπάνω θα βρεις μέσα της νότες από κύμινο και μέλι.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα μιας vodka. Αυτό που παίζει όμως το σημαντικότερο ρόλο στη δημιουργία της, είναι η προέλευση του νερού που χρησιμοποιείται καθώς και τα στάδια φιλτραρίσματος. Με μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι για την παραγωγή της Nemiroff χρησιμοποιείται νερό από αρτεσιανό πηγάδι και ότι περνάει από 11 στάδια φιλτραρίσματος. 

Καλά όλα αυτά,  αλλά λίγο ή πολύ είναι για ατέρμονες συζητήσεις ειδικών με εκλεπτυσμένους ουρανίσκους καθώς ανάθεμα και αν όντως καταλαβαίνει κάποιος το αρτεσιανό πηγάδι..!!! Το θέμα είναι ότι είναι μια γλυκόπιοτη vodka, value for money (ναι έτσι μιλάμε εμείς στην Εύβοια) που εγώ ήπια 4-5 και ξύπνησα κύριος. 

Αυτά από εμάς!! Αν σας δοθεί η ευκαιρία μην αμελήσετε να την δοκιμάσετε και θα σας δικαιώσει!! Μπορείτε να τη βρείτε σε επιλεγμένους χώρους. Για παράδειγμα, ένας από αυτούς που μου έρχεται τελειιιιως τυχαια ( 🙂 ) στο μυαλό, είναι το Rudolf Cocktail Bart στο Παγκράτι, Τιμοθέου 1-3-5!!! 

Τα λέμε σύντομα,

Θανάσης!!