Thanksgiving

Πλήθος κόσμου έδωσε “ραντεβού” στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να γιορτάσει την “Ημέρα Ευχαριστιών” ή όπως την αποκαλούν οι φίλο μας οι Αμερικάνοι “Thanksgiving Day”.

Τα γνωστά πολυκαταστήματα Macy’s οργανώνουν κάθε χρόνο μια μεγάλη παρέλαση για να γιορτάσουν και να πουν “ευχαριστώ” για όλα τα καλά που υπάρχουν και κόσμος από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ δίνει το παρών με σκοπό να δει από κοντά τα γιγαντιαία μπαλόνια και να διασκεδάσει.

 

Πολλά μπαλόνια από αγαπημένους ήρωες των παιδιών έκαναν την εμφάνιση τους και η παρέλαση “έκλεισε” με την εμφάνιση της Μαράια Κάρεϊ η οποία φόρεσε ένα ταπεινό φορεματάκι – ούτε καν – και τραγούδησε το αγαπημένο σε όλους “All I want for Christmas”.

Tι είναι η Ημέρα Ευχαριστιών

H Thanksgiving Day είναι μια γιορτή που κάθε Αμερικανός πολίτης λατρεύει να γιορτάζει και ανήκει στα φεστιβάλ της σοδειάς. Πολλοί είναι οι πολίτες άλλων χωρών που διοργανώσουναντίστοιχους εορτασμούς για να ευχαριστήσουν για τη σοδειά τους τον Δημιουργό.

Ο κάθε άνθρωπος ευχαριστεί τον Δημιουργό για τους δικούς του λόγους και η πρώτη γιορτή γιορτάστηκε στη τέλη το 16ου αιώνα σε περιοχές όπου βρίσκεται ο Καναδάς σήμερα ενώ από την αρχή του 17ου ξεκίνησε να γιορτάζεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την παράδοση, τη γιορτή καθιέρωσαν οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι και θεωρούνταν μια γιορτή που έκαναν όταν έφταναν σε μια νέα ήπειρο και μπορούσαν να απολαύσουν τις σοδειές τους.

Στην Ημέρα των Ευχαριστιών ως έθιμο, οι οικογένειες κάθονται στο τραπέζι και απολαμβάνουν ένα πλουσιοπάροχο γεύμα με γαλοπούλα, πουρέ πατάτας και γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Τσέκαρε και αυτά :

Κιβωτός του Κόσμου :Τι είπε ο Αλευράς για τον πατέρα Αντώνιο

Συμβουλές για καλή διάθεση : Τι μας δίδαξε ο Mr.Bean