Μετά από ένα sold out show στην Tέιτ του Λονδίνου, o Othon επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ‘The God Within’ από Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Για μία μόνον παράσταση.

« Κλείσε τα μάτια και άνοιξε τα μάτια της ψυχής. Γίνε ο Κύριος των Κυμάτων έως ότου αυτά πάψουν». Με αυτά τα μυστικιστικά λόγια, ο Othon συνοψίζει την πρόθεση του πίσω από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ ‘The God Within’ που θα κυκλοφορήσει στιs 11 Δεκεμβρίου από την Conscious Expansion. Τοποθετώντας το κάπου ανάμεσα στον μετα-μινιμαλισμό του Einaudi, τον πολυεδρικό πειραματισμό των Coil και την κινηματογραφική μουσική του Tiersen, o Othon, μαζί με τον συνεργάτη του Owen Pratt, πρόκειται να ερμηνεύσουν το δυναμικό εσωτερικό ταξίδι του Γιόγκι-Στοχαστή (Yogi-Meditator), ξεκινώντας από την «Ανάκληση των Αισθήσεων» και κορυφώνοντας στο «Samadhi», την συγχώνευση του Γιόγκι με το Απόλυτο και τον απώτερο στόχο του μυημένου. Χρησιμοποιούν ως μέσο το πιάνο, τις ηλεκτρονικές παρεμβάσεις και το sound design.

Η δημιουργία του ‘The God Within’ προέκυψε από την παράσταση του Othon στην Tate Modern του Λονδίνου πριν από περίπου δυο χρόνια. Η συναυλία που θα παρουσιαστεί στο ΙΜΚ θα ακολουθήσει αυτή την πρωτοποριακή ιδέα, συνδυάζοντας τη μουσική του ‘The God Within’ με τμήματα από έναν ρευστό αυτοσχεδιασμό πρωτότυπο και μοναδικό, δημιουργώντας ένα διαρκές ταξίδι ενός βαθειά συναισθηματικού, θεραπευτικού και απελευθερωτικού ήχου.

Ο Othon (Οθων Ματαράγκας) είναι ένας πολύπλευρος, δημιουργικός και

διαρκώς εξελισσόμενος καλλιτέχνης: Συνθέτης, πιανίστας, DJ  και

παραγωγός.  Γεννημένος στην Αθήνα μαθήτευσε και εμφανίστηκε ως πιανίστας, λαμβάνοντας αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Στο Λονδίνο, εντυπωσιάστηκε από τις αβαν-γκαρντ και τις πειραματικές ιδέες της τέχνης και σύντομα άρχισε να δουλεύει κοντά σε μεγάλης επιρροής μουσικούς, καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως τoυς Marc Almond, Wolfgang Tillmans, Peter Christopherson (συνιδρυτής των Throbbing Gristle και των Coil) και τους Current 93, κάνοντας μια διεθνή καριέρα με έδρα το Λονδίνο.

Έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με  πιο πρόσφατο το “Pineal” αποσπώντας κριτικές από τον διεθνή Τύπο όπως το The Quietus και το The Guardian.

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ενώ η τελευταία φορά που παρουσίασε την δουλειά του στην Αθήνα ήταν στο Six Dogs με την συμμετοχή του Ernesto Tomasini.

Ο Owen Pratt είναι μουσικός, ηχογράφος και sound-artist. Έχει κάνει μουσική για ταινίες, installations και επιδείξεις μόδας σε χώρους όπως το ICA, τη Serpentine Pavilion, την Tate Modern, το Center Pompidou και τη γκαλερί Hayward. Είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας 7THO (Seventh Circle) και κυκλοφορεί μουσική ως Uncanny Valley.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 15€
Προπώληση: 10€ έως 2 Δεκεμβρίου 2019

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.
Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).
Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).

Μέσω τηλεφώνου:
στο τηλεφωνικό κέντρο της Artinfo 210 9213310 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-22.00)
στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00