Θεατρικές παραστάσεις Αθήνα

Θεατρικές παραστάσεις Αθήνα :Το θεατρικό έργο «ΛάΣΠΗ» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, δοκιμάζει σκηνοθετικά ο νέος αλλά έμπειρος σκηνοθέτης Ευθύμης Χρήστου, με πρωταγωνιστές τους Μαρία Ζορμπά, Χρήστο Καπενή και Μιράντα Ζησιμοπούλου.

ad

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη με την ηθοποιό Μαρία Ζορμπά, μετά την παράσταση «Vincent- Αίμα στο χιόνι» του Philip Ridley, που με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στην Αμαξοστοιχία Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
Αυτή τη φορά, καθώς μένουν σταθεροί στην επιλογή ανθρωποκεντρικής – κοινωνικής θεματολογίας, έρχονται αντιμέτωποι με ένα σπουδαίο σύγχρονο ελληνικό έργο.

Ένα σπίτι που έχει καταληφθεί. Τρεις άγνωστοι. Μια συνάντηση που θα ταράξει τα δεδομένα τους. Λάσπη. Η μνήμη της πρώτης ύλης μας. Η μνήμη της φθαρτής ύπαρξής μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Μια γυναίκα θα αφήσει πίσω της την αστική ζωή της πόλης με σκοπό να μετακομίσει στο χωριό, στην οικογενειακή ιδιοκτησία, ένα σπίτι ξεχασμένο, εγκαταλελειμμένο στο χρόνο. Ένα νεαρό ζευγάρι με τα παιδιά τους, έχουν εισβάλει και καταλάβει το σπίτι, κατοικούν εκεί για μήνες, με τη σιωπηρή συνομωσία όλου του χωριού. Μια ιστορία ξεκινά, ένας γρίφος ψάχνει τη λύση του. Μια ιδιωτικότητα που προσβάλλεται συνεχώς. Ένα σπίτι που συμπρωταγωνιστεί μέσα από τα μυστικά που κρύβει στους τοίχους του και τις κρυφές γωνιές του. Το καταφύγιο που έψαχναν και οι δυο πλευρές γίνεται τώρα ο εφιάλτης τους. Οι ρόλοι θα αλλάξουν, ο εισβολέας θα γίνει ιδιοκτήτης, ο ιδιοκτήτης φιλοξενούμενος. Εισχωρούν σε επικίνδυνα- συνειδητά ή υποσυνείδητα- παιχνίδια εξουσίας, μοιάζουν με πρωτόπλαστοι, γεύονται απαγορευμένους καρπούς, γίνονται λάσπη ο ένας στα χέρια του άλλου. Ασυνείδητο, ψευδαίσθηση , πραγματικό δημιουργούν ένα πλέγμα που σαν ιστός αράχνης παγιδεύει τα πρόσωπα του έργου.

Ένα σύγχρονο έργο «λόγου» με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, suspense, ένταση και χιούμορ.

Από 14/1 και Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο Θέατρο Φούρνος

Συντελεστές:

Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Χρήστου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Θεόφιλος Πουζμπούρης

Συνεργάτης σκηνοθέτης : Ευτυχία Λιβανίου
Γραφιστικά: Forbidden Designs- Δημήτρης Γκέλμπουρας
Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού

Υπεύθυνη παραγωγής: Βάσω Δούκα
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ – Με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Χρήστος Καπενής, Μιράντα Ζησιμοπούλου

Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Καρώνη , Κώστας Κλάδης

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 21.00

Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 15’χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/foyrnos/laspi/

14€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό / ανέργων / ομαδικά / πολυτέκνων) , 8€ (ατέλειες)

Τσέκαρε κι αυτό:

Ad