Μια από τις θεατρικές παραστάσεις που περιμένει ο κόσμος να δει είναι το έργο που σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας “Ο Επισκέπτης” το οποίο κάνει πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”.

MΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

ad

Το citynow.gr βρέθηκε στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” για να πάρει μια μικρή γεύση από την παράσταση και πρέπει να σου πούμε πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό έργο το οποίο πρέπει να δεις και σίγουρα θα σε προβληματίσει έντονα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Μάνος Βακούσης στον ρόλο του “Επισκέπτη”, ο Φώτης Θωμαϊδης στο ρόλο του Φρόιντ, η Μαρία Παπαλάμπρου στο ρόλο της Άννας Φρόιντ και ο Δημήτρης Παπαδάτος στο ρόλο του Αξιωματικού. Εξαίσιοι όλοι και τους και με πολύ χαρά καλωσόρισαν τον κόσμο που ήρθε στο ίδρυμα και ξαφνικά τα φώτα έσβησαν… Ένα πορτοκαλί φως φώτισε τη σκηνή και “μπήκαμε” μέσα στο σπίτι του Φρόυντ ο οποίος με τρυφερό τρόπο προσπαθούσε να ξυπνήσει την κόρη του που κοιμόταν στην καρέκλα.

Οι δυο τους είχαν μια πολύ γλυκιά συζήτηση και ξαφνικά η πόρτα χτύπησε… Και ξαφνικά. η κόρη του Φρόυντ ήταν αιχμάλωτη της Γκεστάπο… Και εδώ θα σταματήσουμε την περιγραφή γιατί δε θέλουμε να κάνουμε spoil… Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε χτυπήσει το συναίσθημα και θα συγκινηθείς.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν και ο σκηνοθέτης της παράστασης, μίλησαν για το έργο αφού μας έδειξαν μια συγκλονιστική σκηνή και όλοι τους ήταν πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία.

O Σωτήρης Τσαφούλιας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ανέφερε:

“Αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι πως πρόκειται για ένα φιλοσοφικό έργο το οποίο έχει να κάνει με την πίστη του κάθε ανθρώπου σε αυτό που ονομάζει “θείο”. Πρόκειται για ένα αλληγορικό έργο”. 

Η Μαρία Παπαλάμπρου δήλωσε πως δεν ήθελε να προσεγγίσει το ρόλο της με βάση την ιστορία αλλά με το συναίσθημα.

“Για εμένα είναι ένας ρόλος κόντρα σε αυτά που έχω παίξει.Ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία να παίξω κάτι άλλο”. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης

Βιέννη, το 1938.

Οι Ναζί έχουν εισβάλει στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Αλλά αυτό το απόγευμα του Απριλίου, η Γκεστάπο συλλαμβάνει την κόρη του Άννα και την παίρνει για ανάκριση. Ο Φρόιντ παραμένει μόνος και απελπισμένος, όταν, ξαφνικά, ένας άγνωστος μπαίνει από το παράθυρο. Ποιος είναι; Ένας τρελός; Ένας μάγος; Είναι όλο αυτό απλώς ένα όνειρο; Είναι μια ενσάρκωση της αντίληψής μας για το υποσυνείδητο του Φρόιντ; Ή είναι πράγματι, όπως ισχυρίζεται, ο Θεός αυτοπροσώπως;

O «Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ στο θέατρο του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια από 1η Φεβρουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.

Tσέκαρε και αυτά: