Θέατρο

Θέατρο: Σε μία εποχή ταμπέλας, έρχεται η παράσταση ενός συνταρακτικού θέατρικού έργου του Μάρτιν Σέρμαν, “Μπεντ”, που αποτελεί μία πραγματική έκπληξη!

Σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια και με πρωταγωνιστή τον Μέμο Μπεγνή η παράσταση στο Θέατρο Χώρα είναι ένα έργο πολλών απαιτήσεων. Σκληρό και τόσο ωμό, αλλά συγχρόνως τόσο τρυφερό και συναισθηματικό, η παράσταση Μπεντ ζητάει το 100% του ταλέντου των ηθοποιών και αυτό το δίνουν όλοι τους ανεξαιρέτως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΔΩ 

Φαινομενικά και μόνο κάποιος θα έλεγε ότι πραγματεύεται τον έρωτα δύο ανδρών στη Γερμανία του 1940, αλλά το έργο πραγματεύεται μία εποχή όπου ο φόβος είναι το κυρίαρχο στοιχείο, η βία, η αποξένωση, η ομοφοβία και πως μέσα από αυτό το δυσώδες περιβάλλον, η ελπίδα παραμένει φωτεινή πυξίδα.

Το έργο που το citynow.gr είχε την ευκαιρία να το απολαύσει, θα μπορούσε άνετα να έχει γραφτεί στην εποχή που ζούμε! Εάν εξαιρέσει κανείς τα βασανιστήρια των Γερμανών και το Άουσβιτς, όλα τα υπόλοιπα σε μικρότερες ή μεγαλύτερες δόσεις είναι γεγονότα που όλοι λίγο πολύ βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Memos Begnis (@memosbegnis)

Και αυτό γιατί το έργο υμνεί τον σεβασμό, τον έρωτα και την ελευθερία, έννοιες τόσο λαβωμένες στη σύγχρονη εποχή, που όλοι έχουμε ανάγκη να αναθερμάνουμε!

Ο Μέμος Μπεγνής πρωταγωνιστεί σε έναν ρόλο που κανείς μέχρι τώρα δεν θα το περίμενε κι αυτό ήταν μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη! Ίσως είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα δει αυτή την οπτική γωνία του ηθοποιού και η αλήθεια είναι πως θα εκπλαγεί! Δεν τον συναντάμε σε ένα άλλο μιούζικαλ όπου η αξία του είναι δεδομένη, αλλά σε έναν ρόλο με ακραίες υποκριτικές απαιτήσεις και, όπως λέγεται και λαϊκα, του βγάζουμε το καπέλο!

Ο Μέμος Μπεγνής στη παράσταση Μπεντ στο Θέατρο Χώρα υποδύεται τον Μαξ, ένα βαθιά ψυχικά ανισσόροπο πλάσμα, με βαθιές πληγές και με ένα σκοτάδι που συντηρεί μέσα από το αλκοόλ, τα ναρκωτικα και το σεξ. Μέσα από την πορεία του στο έργο, περνάει μέσα από το ναρκισισμό, στην απαξιωση και εν συνεχεία στην αγάπη και το θάνατο. Αλλά πριν φτάσει στο θάνατο ο πρωταγωνιστής μαθαίνει να κάνει κάτι που δεν ήξερε ποτέ… να νοιάζεται.

Το είναι στο Θέατρο Χώρα και οι παραστάσεις είναι:

Τετάρτη στις 20.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή ώρα 19.00
Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να χάσετε αυτή την παράσταση!
Τσέκαρε και αυτά :