Θέατρο

Θέατρο: Στο «Hands do not touch your precious me» ο Wim Vandekeybus ανεβαίνει στη σκηνή με τον Γάλλο εικαστικό Olivier de Sagazan και οκτώ χορευτές, ενώ ο συνθέτης Charo Calvo συνεισφέρει με μια ηλεκτροακουστική παρτιτούρα.

Μια χορευτική παράσταση που καθηλώνει, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο Wim Vandekeybus βάζει πάντα τη ζωτική ενέργεια του σώματος στο επίκεντρο της εργασίας του με στόχο να δοκιμάσει τους περιορισμούς του, με ακροβατικά που αψηφούν τη βαρύτητα, ενώ, ο De Sagazan μεταμορφώνεται σε ένα αρχέγονο ζωντανό γλυπτό, καλύπτοντας το σώμα και το πρόσωπό του με υγρό πηλό.

Στη συνέχεια, απλώνει το χέρι για ένα άλλο σώμα, για να ξεκινήσει ξανά. Μαζί ακροβατούν ανάμεσα στις έννοιες «σώμα» και «άνθρωπος» και αυτή ακριβώς η εξερεύνηση των ανθρώπινων ορίων από πλευράς τους, βρίσκει την μουσική ηχώ, στην υλική και φυσική υφή της ηλεκτροακουστικής μουσικής του Charo Calvo, στην αναζήτηση μιας ανείπωτης, συνεχώς μεταβαλλόμενης αλήθειας.

Ο ποιητικός, μυστηριώδης τίτλος του έργου είναι στίχος από σουμερικό ύμνο στη Θεά Inanna, με εντυπωσιακότερο εκείνον της καθόδου της Θεάς στον κάτω κόσμο.