Θεωρίες συνωμοσίας

Σίγουρα έχεις ένα μάτι στη σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών που υπάρχει στο δολάριο ή σε κάποιες θεωρίες συνωμοσίας που αφορά τους Μασώνους. Αλλά ξέρεις τι συμβολίζει;

 

Ο Παντεπόπτης – το μάτι το οποίο μπορεί να δεις σε διάφορα έργα τέχνης ή σε βίντεο που αφορούν σε θεωρίες συνωμοσίας – σύμφωνα με πολλές καταγραφές είναι το μάτι του Θεού ο οποίος τα βλέπει όλα.

Το συγκεκριμένο σύμβολο έχει “μπλεχτεί” σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας καθώς θεωρείται πολύ “δυνατό” και είναι πιο εύκολο να δημιουργούνται εντυπώσεις έτσι ώστε να υπάρχει κάποιος “κακός” για όλες τις συμφορές που συμβαίνουν. Ειδικά, όσο αφορά τις θεωρίες συνωμοσίας.

Βέβαια, υπάρχουν αναλυτές που αναφέρουν πώς αν κάποιος θέλει να κρατήσει κρυφή κάποια συνωμοσία και απλά να δώσει στους ανθρώπους που επιθυμεί ένα “μήνυμα’, τότε θα χρησιμοποιήσει σύμβολα όπως είναι το μάτι στην πυραμίδα για να δείξει ότι κάτι μεγάλο έρχεται.

Η πυραμίδα η οποία περιέχει το creepy αυτό ματάκι, θεωρείται πως συμβολίζει την ιεραρχία ανθρώπων (για κάποιους), ενώ για κάποιους άλλους οι γωνίες της συμβολίζουν την Αγία Τριάδα.

Εκεί που καταλήγουν οι περισσότεροι είναι πώς το εν λόγω μάτι συμβολίζει μια ανώτερη η οποία κοιτάζει τους πάντες και τα πάντα από ψηλά. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πώς συμβολίζει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων η οποία ελέγχει την ανθρωπότητα και στέκει σαν παρατηρητής αφού έχει δώσει στον κόσμο όλα αυτά που θέλει να περάσει.

Πολλά ακούγονται! Πολλά λέγονται! Επομένως τα συμπεράσματα δικά σας γιατί ο καθένας έχει την κρίση του.

Τσέκαρε και αυτό : Κλαούντια Πένκα : Αυτό είναι το Instagram account της