Θεραπεία μεταστροφής

Η “θεραπεία μεταστροφής” απαγορεύεται πλέον στο Βέλγιο και οι πολίτες που θέλουν να δείξουν ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, μπορούν και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα πλέον.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε πως με τον νέο νόμο θα απαγορεύεται κάθε απαράδεκτη πρακτική που χρησιμοποιείται για να “πείσει” και να “θεραπεύσει” τους ανθρώπους που έχουν προτίμηση στο ίδιο φύλο.

Στη χώρα έχουν περάσει πολλές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας αλλά η θεραπεία μεταστροφής δεν είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη και μέχρι τώρα ήταν νόμιμη.

Με την ψήφιση του νόμου, κάθε πολίτης που θα προσπαθεί να πείσει με βίαιο τρόπο (ακόμη και γλυκός να είναι ο τρόπος) έναν άνθρωπο πως η “φύση” του πρέπει να αλλάξει και να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της κοινωνίας, θα αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα όπως πρόστιμο 300 ευρώ αλλά και φυλάκιση έως 2 χρόνια.

Τι είναι η “θεραπεία” που υπόσχεται αλλαγή στον σεξουαλικό προσανατολισμό 

Η συγκεκριμένη θεραπεία που πραγματικά πρέπει να μείνει κλειδαμπαρωμένη σε ένα συρτάρι και να μη ακούσουμε ποτέ ξανά για αυτή, χρησιμοποιείται από ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό άλλων ανθρώπων που αγαπούν το ίδιο φύλο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Πρόκειται για μια ανήθικη πρακτική που χρησιμοποιείται σε ειδικά camps – υπάρχουν σε πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης – και οι μέθοδοι που φέρεται να προκαλούν τη μεταστροφή είναι βίαιοι και βασανιστικοί. Ηλεκτροσόκ, βασανιστήρια, και άλλα πολλά χρησιμοποιούνται έτσι ώστε ένας άνθρωπος να αλλάξει αυτό που πραγματικά είναι!

Ας ελπίσουμε ότι το φαινόμενο θα εξαλειφθεί!

Τσέκαρε και αυτά:

Κακό μάτι : Πόσοι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό

Asia Express : Τι θα δούμε την Κυριακή 26/11