Θέρμανση

Θέρμανση: Πλέον το να ζεσταθεί ένα σπίτι είναι μία υπόθεση άκρως ακριβή και για αυτό πλέον από τις μορφές θέρμανσης ίσως είναι προτιμότερο για κάποιους να προχωρήσουν πρώρα σε παρεμβάσεις στο σπίτι τους έτσι ώστε η θέρμανση να είναι φθηνότερη ή κάποιες φορές να μην χρειάζεται και καθόλου.

Πριν ξεκινήσουμε να μετράμε στις τσέπες μας λοιπόν για χρήματα προκειμένου να ζεσταθούμε καλό θα ήταν να δούμε μήπως μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία και σταδιακά να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα σπίτια μας.

Ένας βασικός τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια έτσι ώστε να μειωθεί η απαίτηση είτε σε θέρμανση είτε σε ψύχη ακόμα και σε ποσοστό 50% είναι η λεγόμενη αναδρομική θερμομόνωση και η αντικατάσταση κουφωμάτων.

Και για αυτές τις δύο παρεμβάσεις αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε ένα νοικοκυριό να μην επιβαρυνθεί με όλο αυτό το κόστος αυτών των παρεμβάσεων, που δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέο.

Ένα από αυτά τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αξίζει να ψάξετε είναι το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αναμένονται και νέα σημαντικά κίνητρα από τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψη και Ανθεκτικότητας.

Άλλο ένα σημαντικό μυστικό για την καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση αλλά και χρημάτων είναι να μην έχουμε καλυμμένα τα καλοριφέρ, όπως θα δούμε σε πολλά σπίτια ακόμα και με έπιπλα. Αυτό μειώνει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της θέρμανσης.