Στον δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Σπύρου Πάτση, στον Βοτανικό, βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, όπου μαζί με τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, φύτεψαν τα πρώτα λαχανικά και εσπεριδοειδή στο μικρό θερμοκήπιο, που δημιουργήθηκε στο προαύλιο του σταθμού.
Συνολικά επτά “junior” θερμοκήπια δημιουργήθηκαν σε αντίστοιχους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού ευρωπαϊκού προγράμματος “Fusilli”, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων μαζί με 11 ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις.
Στόχος του προγράμματος είναι -μεταξύ άλλων- τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν, από τη νηπιακή ηλικία μέσα στο αστικό περιβάλλον, την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή διατροφή και ανάπτυξή τους.
“Οι ανάγκες των παιδιών μάς δείχνουν τον δρόμο και μάς οδηγούν σε πρωτοποριακές πρακτικές. Σήμερα, είχα τη χαρά να σταθώ δίπλα στους μικρούς κηπουρούς του δημοτικού βρεφοκομείου του Βοτανικού και να φυτέψω μαζί τους λαχανικά, αρωματικά φυτά και εσπεριδοειδή, μαθαίνοντας κοντά τους τα οφέλη της αστικής καλλιέργειας, ως καλή πρακτική για όλους και πρωτίστως για τα ίδια τα παιδιά. Στόχος μας είναι, μέσα στην επόμενη χρονιά, το σημαντικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί και στους 68 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Αθήνας, ώστε όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής μέσα στην πόλη”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Η αρχή έγινε φέτος από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην οδό Πειραιώς (1η Δημ. Κοινότητα), Νικοσθένους (2η Δημ. Κοινότητα), Σπύρου Πάτση (3η Δημ. Κοινότητα), Λένορμαν (4η Δημ. Κοινότητα), Ροστάν και Πολυλά (5η Δημ. Κοινότητα), Κηφισίας Α’ (7η Δημ. Κοινότητα), Σεβαστουπόλεως (7η Δημ. Κοινότητα).
Το έργο Fusilli (Fostering the Urban food System Transformation through Innovative Living LabsImplementation – θερμοκήπια), το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.
Τσέκαρε κι αυτό:
Μαγαζιά Πετράλωνα: Η αυλή του Paribaba