Οικοδομή

Η θερμοπρόσοψη είναι μία έννοια όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, αλλά αυτό έχει αρχίσει πλέον και αλλάζει. Στην ουσία πρόκειται για τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού μας.

Είναι στην ουσία μία εναλλακτική μορφή μόνωσης, που παρέχει ένα τρομερό αποτέλεσμα στην θερμομόνωση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Όταν η θερμοπρόσοψη τοποθετηθεί στο εξωτερικό τμήμα ενός κτιρίου, αυτό αυτομάτως σημαίνει πως εξασφαλίζεται μία μείωση της κατανάλωσης ρεύματος για τη θέρμανση από 45% έως 60%.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο το ρεύμα, αλλά και το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, αφού με τη θερμοπρόσοψη η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού παραμένει ίδια.

Το κτίριο με τη θερμοπρόσοψη αναβαθμίζεται ενεργειακά γεγονός που μειώνει συνολικά την κατανάλωσή του σε ενέργεια σε τρομερό ποσοστό. Αυτομάτως, αυτό επηρεάζει και την εμπορική αξία ενός ακινήτου.

Επίσης, η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει από την εξωτερική υγρασία, το νερό της βροχής, την εσωτερική υγρασία και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών.