Θεσσαλονίκη: Σε ζευγάρια καλούνται να τρέξουν οι Θεσσαλονικείς, με τον φίλο τους, το ταίρι τους ή το παιδί τους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Run Together», που θα πραγματοποιηθεί για τη στήριξη του «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους», την Κυριακή 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο αγώνας «Run Together» γίνεται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και στόχος δεν είναι ο χρόνος τερματισμού ή οι επιδόσεις των αθλητών, αλλά οι συμμετέχοντες να τρέξουν σε ζευγάρια και να διασκεδάσουν.

Το «Run Together Thessaloniki 2020» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΔΕΘ – HELEXPO. «Στηρίζουμε αθλητικά γεγονότα, θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην περσινή (πρώτη) διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, που έτρεξαν σε ζευγάρια και στήριξαν το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», ενώ ο φετινός στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Το κόστος για τη συμμετοχή στον αγώνα ανέρχεται στα 5 ευρώ το άτομο και στην τιμή περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- ηλεκτρική χρονομέτρηση και μετάλλιο, ενώ για τους γονείς που επιθυμούν να τρέξουν έχει προβλεφθεί δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε τρεις διαδρομές: των 3χλμ, των 6χλμ και των 9χλμ.