Τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα κάνουν “πρεμιέρα” την Δευτέρα 25 του μήνα. Όμως φαίνεται πως οι επιστήμονες θα βγάλουν κάποιους νέους κανόνες ώστε να υπάρχει σωστή προφύλαξη.
Νέους τρόπους για να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες σκέφτονται οι επιστήμονες!
Ο ένας τρόπος είναι με την χρήση της τεχνολογίας. Τι άλλο θα δούμε;
Θα πρέπει να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης φυσικά!
Έπειτα σερβίρουμε τα καθαρά με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης.
Όσον αφορά στις κουζίνες: Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις.