Tik Tok κίνδυνοι

Το Tik Tok έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πέρα από το γεγονός ότι το έχει κατεβάσει και η κουτσή Μαρία ή wanna be blogger και influencer, η εφαρμογή αυτή είναι διασκεδαστική, αλλά έχει και σοβαρούς κινδύνους.

Ο πρώτος φόβος είναι η επικοινωνία που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με άγνωστους ανθρώπους εκτός εάν κάποιος το άνοιξε για να φλερτάρει ή να βρει γκομενάκι οπότε πάμε πάσο έστω κι αν το θεωρούμε κατάντια. Το γεγονός πάντως ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε όσα κοινοποιεί ένα άτομο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο και για αυτό το λόγο μπορεί να ενεργοποιήσετε την επιλογή «ιδιωτικός λογαριασμός».

Ο δεύτερος φόβος είναι το Cyberbullying και για αυτό κάποιος μπορεί να εκτεθεί σε ακατάλληλο περιεχόμενο που είναι σύνηθες για ορισμένους ή να πέσετε θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού και άσχημων συμπεριφορών.

Ο τρίτος κίνδυνος είναι το λεγόμενο ακατάλληλο περιεχόμενο και ειδικά εάν σκεφτεί κανείς πως το χρησιμοποιούν κυρίως νέοι άνθρωποι από 15 έως 25 ετών που η ανωριμότητα χτυπάει κόκκινο.

Ο επίσης μεγάλος κίνδυνος είναι η υπερβολική ενασχόληση με το TikTok και για αυτό το λόγο η εφαρμογή έχει ένα κέντρο ψηφιακής ευημερίας για όσους θέλουν να ασχοληθούν και με την ευημερία τους πέρα από το ατελείωτο chat στα social media.