Έφη Ρομποτή

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος Έφη Ρομποτή, έλαβε το βραβείο “Προσωπικότητες” 2020, από τον Πρόεδρο κύριο Δημήτρη Μουζακίτη και την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Μετά την τιμητική βράβευση ακολούθησε η ευχαριστήριος της κυρίας Ρομποτή: «Αισθάνομαι χαρούμενη και περήφανη για την βράβευση μου σήμερα. Είναι χαρά να φέρνεις στον κόσμο παιδιά που έχεις φροντίσει, με τις συμβουλές σου και τις δυνατότητες της επιστήμης να είναι υγιή. Και η βαθιά μου πίστη στην προληπτική ιατρική αναπόφευκτα με οδήγησε στην αντιγηραντική ιατρική, στην ιατρική της μακροζωίας. Έχετε σκεφτεί τι θα γίνει αν είναι δυνατό να επιβραδύνουμε το ρολόι της γήρανσης; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το επιγονιδίωμα δηλαδή το πρότυπο των χημικών ετικετών στα χρωμοσώματα μας που βοηθούν στο προσδιορισμό των γονιδίων που θα εκφραστούν ή όχι είναι ένα από τα κλειδιά της γήρανσης. Δηλαδή αν το επιγενετικό ρολόι επιβραδυνθεί, και μπορεί να επιβραδυνθεί, θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν υγιείς, με καλό ανοσοποιητικό σύστημα  για περισσότερα χρόνια και θα μειώσουμε το κίνδυνο ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, όλα τα εκφυλιστικά νοσήματα. Θα προσδιορίσουμε στόχους για φάρμακα για την γεμάτη υγεία και σωματικές αντοχές μακροζωία. Όσο και αν ακούγεται  περίεργο εν μέσω πανδημίας, η καταπληκτική εποχή στην οποία ζούμε οδηγεί στο momentum που η τεχνίτη νοημοσύνη και οι κβαντικοί υπολογιστές μεταμορφώνουν τον τρόπο αποκωδικοποίησης του DNA, τον τρόπο ανακάλυψης αποτελεσματικών φαρμάκων άρα την προσωποποιημένη ιατρική. Τι θα δημιουργήσετε, τι θα εξερευνήσετε, πως θα εκφράσετε τα ταλέντα σας ξέροντας ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορείτε να προσθέσετε 40 επιπλέον χρόνια γεμάτα υγεία χρόνια στην ζωή σας; Από καρδιάς ευχαριστώ τον Πρόεδρο κύριο Μουζακίτη και την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για το τιμητικό αυτό βραβείο και όλους εσάς που μοιράζεστε την χαρά μου».

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος Έφη Ρομποτή, έλαβε το βραβείο “Προσωπικότητες” 2020, από τον Πρόεδρο κύριο Δημήτρη Μουζακίτη και την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης