Τιτίκα Σαριγκούλη

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή μία μεγάλη ηθοποιός, η Τιτίκα Σαριγκούλη.

Η αγαπημένη σε όλους γιαγιά της μικρής οθόνης πέθανε αφήνοντας πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό και σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00 από το Γ΄ Νεκροταφείο.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και ξεκίνησε την πορεία της στην υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ξεκίνησε το ταξίδι της τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.

Μάλιστα, το 1960 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία “Το μυστικό του κόκκινου μανδύα”.

Εν συνεχεία συμμετείχε στον κινηματογράφο με τις ταινίες “Το Πρώτο Καρδιοχτύπι” και τη “Φαίδρα”.

Μία από τις πρόσφατες συνεντεύξεις της Τιτίκας Σαριγκούλη

Εκτός όμως από την υποκριτική η Τιτίκα Σαριγκούλη έγινε ιδιαίτερα γνωστή και από το συγγραφικό της έργο, καθώς έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία όπως ο “Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις” και ήταν και μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σημαντική ήταν η παρουσία της στην ελληνική τηλεόραση ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου οι ρόλοι της έμειναν στην ιστορία και ειδικά οι ατάκες της οι κάπως αθυρόστομες.

Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή της σε σειρές, όπως η “Μαρία η άσχημη”, “Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα”, “Singles”, “Μπαμπά μην τρέχεις”, κτλ.

Το 2015 πάντως ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας της απένειμε τιμητικό έπαινο στην Τιτίκα Σαριγκούλη μετά την παράσταση Βάκχες.

Η απώλεια της Τιτίκας Σαριγκούλης σκόρπισε θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα.