Καθημερινά στην Ελλάδα, καταναλώνονται εκατομμύρια sandwiches αλλά εγώ θα σου προτείνω ένα blt sandwich με το οποίο θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Το κλασσικό BLT sandwich είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές που μπορείς να κάνεις και αυτό που θα φτιάξουμε μαζί θα έχει και ένα ιταλικό twist, καθώς θα χρησιμοποιήσουμε βασιλικό και μοτσαρέλα.

Είναι παραδοσιακό; Ίσως όχι. Είναι νόστιμο? Σίγουρα!

Συστατικά

• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 20 λωρίδες bacon
• 1 μπάλα μοτσαρέλα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• φύλλα μαρουλιού
• 1 κ.σ. αλάτι
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
• 1 φακελάκι μαγιά
• 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
• 200 γρ. μαγιονέζα
• 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 4 ντομάτες
• 300 ml χλιαρό νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Ανακατέψτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε το ζεστὀ νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη, ίσως να μην χρειαστείτε όλο το νερό.
• Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5-10 λεπτά σε μια επιφάνεια ή σε μια μηχανή με γάντζο ζύμης. Λαδώστε ένα μπολ και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα, καλύψτε με ζελατίνα και αφήστε το σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος
• Πιέστε το πελτέ ντομάτας, ψιλοκόψτε το δεντρολίβανο και λιώστε το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε τα στη ζύμη και ζυμώστε ξανά μέχρι να συνδυαστεί καλά. Πιέστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σχήμα καρπουζιού και τοποθετήστε το σε ένα ταψί ψησίματος και στη συνέχεια αφήστε το για άλλη μια ώρα να φουσκώσει.
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε το ψωμί στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του και να ακούγεται κούφιο από κάτω, στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.
• Τοποθετήστε το μπέϊκον σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο στο γκριλ για μερικά λεπτά, γυρίσετε τα και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το φρέσκο βασιλικό και το ξύσμα λεμόνι.
• Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρέστε τη πολύ ψίχα και τους σπόρους. Αυτό το κάνουμε για να μην μας πανιάσει γρήγορα το ψωμί μας. Κόψτε το ψωμί σε φέτες και βάλτε τες κάτω από γκριλιέρα ή στη τοστιέρα να γίνει τραγανό.
• Βάλτε στη μια φέτα ψωμί τη μαγιονέζα με το βασιλικό , βάλτε όσο μαρούλι θέλετε και φέτες ντομάτας. Τοποθετήστε το ζεστό τραγανό μπέικον στην κορυφή και βάλτε τις λεπτές φέτες μοτσαρέλα από πάνω για να αρχίσει να λιώνει. Τελειώστε με την άλλη φέτα φρυγανισμένου ψωμιού με περισσότερο μαγιονέζα και σερβίρετε.

Enjoy babes…

Kisses from Chef Kate…