Το τέλος του κόσμου

Οι επιστήμονες ήδη προετοιμάζουν ένα «μαύρο κουτί» για το τέλος του κόσμου. Κι όμως δεν είναι αστείο και έχετε ήδη διαβάσει καλά!

 

Σύμφωνα με τον Independent, εάν η ανθρωπότητα ήταν να καταρρεύσει, οι επιστήμονες αποφάσισαν ότι με το να χτίσουν ένα γιγάντιο, αδιαπέραστο κουτί που θα κατέγραφε επιστημονικά δεδομένα ώστε να βοηθήσουν μελλοντικούς πολιτισμούς να πληροφορηθούν για το τέλος της ανθρωπότητας, θα ήταν ο καλύτερος τρόπος.

Το επονομαζόμενο «μαύρο κουτί της γης» θα είναι ένας γιγαντιαίος μεταλλικός κύβος, ο οποίος θα χτιστεί σε μία απομονωμένη περιοχή της Τασμανίας.

Η ερευνητική ομάδα που θα καταπιαστεί με το εγχείρημα θα περιλαμβάνει επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, την εταιρεία marketing του Clemenger BBDO και τη δημιουργική ομάδα του Glue Society.

Η ομάδα σχεδιάζει το κουτί ώστε να καταγράφει περιβαλλοντολογικά δεδομένα, όπως τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και τη θερμοκρασία των θαλασσών.

Επίσης θα μπορεί να συλλέξει πληροφορίες από τα social media και τίτλους ειδήσεων.

Σε συζήτηση με τα Αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Clemenger BBDO, Jim Curtis, είπε ότι η συσκευή καταγραφής θα παραμένει σε λειτουργία για οποιονδήποτε είναι κοντά ώστε να ανακαλύψει τις επίσημες αναφορές.

Το κουτί θα δημιουργηθεί από ατόφιο ατσάλι και το εξωτερικό του από γρανίτη. Μέσα στο κουτί θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι δεδομένων που θα συνδέονται με το internet, το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ που θα υπάρχουν στην οροφή του κουτιού.

Ο Jonathan Kneebone, συνυδριτής του Glue society είπε στο ABC ότι “το κουτί έχει δημιουργηθεί ώστε να αντέξει για πάντα. Ακόμα και εάν το χειρότερο σενάριο συμβεί, ο συγκεκριμένος κύβος θα είναι ενεργός”.

Το κρισιμότερο ζήτημα της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι το πως θα φτάσουν οι πληροφορίες σε  μελλοντικούς πολιτισμούς.

Τσέκαρε κι αυτό:

Συναυλίες: Οι Arrested Development στο Σταύρος Νιάρχος