Με αφορμή την πανδημία, το Θέατρο Τέχνης επιχείρησε να διευρύνει την εναλλακτική λειτουργία του μέσα από ένα αμιγώς ψηφιακό ρεπερτόριο και μέσα από την ψηφιακή εκπαίδευση. «Η θετική ανταπόκριση του κοινού, η αιγίδα αλλά και η επιχορήγηση που έλαβε για τις φετινές προτάσεις του από το ΥΠΠΟΑ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ώθησαν το θέατρο να συνεχίσει την παράλληλη δράση του, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία πρωτότυπου ψηφιακού υλικού.

Το φετινό ψηφιακό ρεπερτόριο εγκαινιάζεται από το πρώτο audio έργο του Θεάτρου Τέχνης για παιδιά «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», που είναι πλέον διαθέσιμο σε μορφή podcast στην ιστοσελίδα www.theatro-technis.gr. Πρόκειται για μια audio παραγωγή, που σχεδιάστηκε ειδικά για το ψηφιακό ρεπερτόριο 2021-22. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ακροατές και βασίζεται σε μια νέα θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα θεατρική διασκευή της Εύας Στυλάντερ με μουσική και στίχους τραγουδιών του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, παρουσιάζεται και σε θεατρική εκδοχή, ως πρωτότυπο «μιούζικαλ τσέπης» για παιδιά 5-11 ετών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Η συγκεκριμένη παραγωγή έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες της πανδημίας. Μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχολεία και σε κάθε είδους χώρους εκτός θεάτρου.

Η θεατρική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00. Για την περίοδο των εορτών προβλέπονται επιπλέον παραστάσεις. Το ακριβές πρόγραμμα της Παιδικής Σκηνής για την εορταστική περίοδο 5/12- 9/1, θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Παράλληλα, το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει τους νικητές του διαγωνισμού για πρωτότυπα audio και web έργα που προκήρυξε το 2021 με θέμα: «Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά». Στην web κατηγορία, ξεχώρισε το έργο του Έντυ Διαμαντόπουλου, «Φρέντυ», ενώ στην audio κατηγορία το έργο της Χριστίνας Χριστοφή, «Κρουαζιέρα».

Τα δύο έργα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, πρόκειται να «ζωντανέψουν» σε web και audio μορφή και να συμπεριληφθούν στο ψηφιακό ρεπερτόριο του θεάτρου, τη σεζόν 2021-22. Στις παραγωγές πρόκειται να λάβουν μέρος νέοι ηθοποιοί, απόφοιτοι και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης. Η διανομή και οι συντελεστές για τα δύο ψηφιακά έργα, θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2022.