Τοίχος καλοσύνης

Ο Τοίχος της Καλοσύνης ξεκίνησε ως ιδέα από τη Λάρισα, όταν μια ανάλογη εθελοντική ομάδα εκεί κάρφωσε ξύλινες κρεμάστρες πάνω σε τοίχους σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μπορούσε ο καθένας, ανώνυμα και αθόρυβα, ν’ αφήσει σακούλες με τρόφιμα που θα μπορούσαν, εξίσου αθόρυβα και ανώνυμα, να λάβουν άτομα που είχαν ανάγκη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η δράση αυτή και στη Δράμα.

Στην πόλη της Δράμας, οι εθελοντές αρχικά κατασκεύασαν όμορφες ξύλινες κρεμάστρες που τις τοποθέτησαν πάνω σε τοίχους σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Ενημέρωσαν τους συμπολίτες τους ότι εκεί μπορούν να κρεμούν σακούλες με ξηρά τροφή ώστε στη συνέχεια να τις παίρνουν όσοι είχαν ανάγκη.

 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και τους εμψύχωσε να συνεχίσουν την προσπάθεια. Σήμερα, οι δράσεις του Τοίχου της Καλοσύνης αυξήθηκαν, καλύπτοντας σχεδόν κάθε ανάγκη που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί τους εντός και εκτός της Δράμας.

Κρίκοι σε όλες αυτές τις αλυσίδες αγάπης και ιδιαίτερα στις δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης γίνονται άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και πολλοί Δραμινοί, οργανωμένοι σύλλογοι και επιχειρήσεις. Το τελευταίο διάστημα, ο Τοίχος της Καλοσύνης διαθέτει μια οργανωμένη κοινωνική υπηρεσία, στην οποία μπορούν να απευθύνονται φυσικά πρόσωπα και φορείς σε μια προσπάθεια οργανωμένης προσφοράς βοήθειας και υποστήριξης σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουνε με τους εθελοντές ή την κοινωνική υπηρεσία του «Τοίχου της Καλοσύνης» μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα: 6981322003 και 6949128813.