Τομ Φόρντ

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε ότι ο Τομ Φορντ θα αποχωρήσει από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, στις 31 Μαΐου.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας εκτελεί χρέη προέδρου του CFDA από τον Ιούνιο του 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Στίβεν Κολμπ θα αναλάβει τον ρόλο του προσωρινού προέδρου καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Τον Ιανουάριο, ο οργανισμός θα ψηφίσει νέο πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Τομ Φορντ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός σχεδιαστής διευκρίνισε: «Όταν ανέλαβα τον ρόλο ως πρόεδρος τον Ιούνιο του 2019, στόχος μου ήταν να βοηθήσω την αμερικανική βιομηχανία μόδας να γίνει πιο αναγνωρίσιμη παγκοσμίως για το ταλέντο και τη σημασία της».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετώπισε με την πανδημία του κορονοϊού και πώς η βιομηχανία ξεπέρασε τις δυσκολίες μέσω νέου τρόπου εργασίας.

Στα τρία χρόνια του ως πρόεδρος, ο Τομ Φορντ ξεκίνησε σειρά από πρωτοβουλίες μέσω του CFDA, πολλές από τις οποίες επικεντρώθηκαν στη διαφοροποίηση και την ένταξη.

Επίσης, ηγήθηκε της πρωτοβουλίας «A Common Thread» με τη Vogue, διανέμοντας οικονομική βοήθεια ύψους άνω των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων σε brand μόδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Ως πρόεδρος του CFDA, είχα το προνόμιο να βιώσω από πρώτο χέρι την αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία που κινητοποιεί τον κλάδο μας» πρόσθεσε. «Είναι τιμή μου που μπόρεσα να υποστηρίξω τα πραγματικά απίστευτα ταλέντα στην αμερικανική βιομηχανία μόδας τα τελευταία τρία χρόνια και ανυπομονώ να συνεχίσω τον ρόλο μου στο διοικητικό συμβούλιο του CFDA» υπογράμμισε.

Τσέκαρε και αυτό : Νέα τραγούδια : Το tik tok trend των Greg & Dj Stephan