Τουρισμός Ελλάδα

Τουρισμός: Φαίνεται πως η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος νικητής και φέτος το καλοκαίρι, αφού είναι μέσα στους αγαπημένους προορισμούς των Ευρωπαίων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σύμφωνα με το TUI που είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων είναι η Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά.

Στην πρώτη θέση των προορισμών είναι η Κρήτη και ακολουθεί το νησί στην Ισπανία, Γκραν Κανάρια, στην τρίτη θέση η Ρόδος και ακολουθούν η Τενερίφη και η Αντάλια.

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο είναι η πρώτη φορά που η Κρήτη βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς. Σε σχέση δηλαδή με το 2020 το ελληνικό νησί ανέβηκε δύο θέσεις και ξεπερνά την επί χρόνια πρώτη Μαγιόρκα, η οποία πλέον είναι στην δεύτερη θέση.

Η Ρόδος και η Κως ανεβαίνουν επίσης δύο θέσεις και καταλαμβάνουν τις θέσεις τρία και τέσσερα.

Για τους Βρετανούς πρώτο είναι το Νταλαμάν στη λεγόμενη τουρκική Ριβιέρα, ενώ στην πέμπτη θέση των προτιμήσεών τους είναι η Ρόδος.

Πάντως τα ελληνικά νησιά εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα ως προορισμός για τους πολίτες της Φινλανδίας, Δανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας και ακολουθούν στις προτιμήσεις τους, η Μαγιόρκα, η Κύπρος και η Αττάλεια.

Οι Γάλλοι πάλι από την πλευρά τους βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα τη Σικελία και στη συνέχεια έρχεται η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει από τους πιο χαμηλούς δείκτες μόλυνσης από κορονοϊό την έφερε και το 2020 το καλοκαίρι στην πρώτη θέση με τους δημοφιλέστερους προορισμούς, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζεται και το 2021 μιας και η Ελλάδα έχει αναπτύξει και μία μεγάλη ποικιλία εναλλακτικών προτάσεων.