Τουρισμός

Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται πως έχει πολλά θετικά σημάδια αφού η χώρα μας συγκαταλέγεται το 2021 σε έναν από του δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες που έχουν ειδίκευση στα ταξίδια στη χώρα μας εκτιμούν πως το 2021 κορονοϊού θέλοντος φυσικά, υπολογίζονται πως θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 400 έως 500 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες.

Αυτό το εξαιρετικό μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό προέκυψε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2021 στη Ρωσία στο Crocus Expo City της Μόσχας.

Σε αυτή την έκθεση έλαβε μέρος και ο ΕΟΤ αφού το 2020 δεν συμμετείχε λόγω της πανδημίας.

Η ελληνική συμμετοχή, μάλιστα, απέσπασε χθες και το βραβείο «Bright Exhibiting», που παρέλαβε από τον Διευθυντή της ΜΙΤΤ, Artem Chernyshev, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Αυτή τη φορά η Ελλάδα ήταν partner country με ένα περίπτερο 153 τετραγωνικών μέτρων με κυρίαρχο φυσικά το σύνθημα της νέα διαφημιστικής εκστρατείας  «All you want is Greece».

Στην έκθεση αυτή προβλήθηκε το κάλεσμα του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης προς τους τουριστικούς πράκτορες, στο οποίο ανέφερε πως υπάρχει απόλυτη προετοιμασία της χώρας για να προσφερθούν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες της.