Τουρισμός

Τουρισμός: Τα διεθνή media δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό και το άνοιγμα του και δείχνει τον μεγάλο αντίκτυπο της ταξιδιωτικής κίνησης προς την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος την ώρα που ο παγκόσμιος τουρισμός προσπαθεί να κάνει ένα βήμα μπροστά στην κανονικότητα.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνοντας πως το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου.

Το άνοιγμα προϋποθέτει συγκεκριμένους όρους προκειμένου η ταξιδιωτική αγορά να είναι σε θέση να προσαρμοστεί αμέσως και με ευκολία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμό για την Ευρώπη και ορισμένες χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων το επιθυμητό είναι να ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός στα μέσα Απριλίου.

Μέρος των μέτρων ασφαλείας του σχεδίου για την τουριστική περίοδο είναι οι προϋποθέσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Κάθε τουρίστας θα παρουσιάζει βεβαίωση ότι είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε ότι έχει αναρρώσει μετά από μόλυνση από τον ιό είτε θα επιδεικνύει αρνητικό τεστ. Αυτή είναι η ‘πρώτη γραμμή άμυνας’.

Η δεύτερη γραμμή είναι ότι θα πραγματοποιούνται οι ίδιοι δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη.

Η τρίτη ‘γραμμή άμυνας’ είναι να τίθενται αμέσως σε καραντίνα οι επισκέπτες σε περίπτωση θετικού τεστ και στη συνέχεια να υποβάλλονται εκ νέου σε πιο λεπτομερές τεστ PCR.

Η τέταρτη ‘γραμμή άμυνας’ είναι οι γενικοί κανόνες ασφαλείας, όπως η υποχρέωση μάσκας ή η τήρηση των αποστάσεων, οι περιορισμοί σε εστιατόρια, λεωφορεία, ξεναγήσεις και ούτω καθεξής.

Η ‘πέμπτη γραμμή άμυνας’ είναι ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τους Έλληνες. Εάν υπάρχει υποχρέωση μάσκας για τους Έλληνες πολίτες, το ίδιο θα ισχύει για όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

Τέλος, ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον ελληνικό τουριστικό τομέα θα συμβάλει επίσης στην προστασία από τις μολύνσεις. Θα εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα αμέσως μετά τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς υψηλού κινδύνου».