Τροχαία: Ο τραγικός αριθμός νεκρών ανθρώπων από ατυχήματα με το αυτοκίνητο παγκοσμίων προκάλεσε προβληματισμό…Μήπως ήρθε η ώρα να βρούμε την λύση;

1,35 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως σκοτώθηκαν πέρυσι από τροχαία. Οι εκτιμήσεις λένε ότι τα επόμενα χρόνια οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι…Καθώς ο άνθρωπος θέλει να κινείται πιο πολύ τα τελευταία χρόνια.

Οπότε οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αποφασισμένες να επενδύσουν στην αυτόνομη οδήγηση ώστε να υπάρχουν λιγότερα θανάσιμα τροχαία.

O Frank Jourdan (επικεφαλής του τμήματος της ασφάλειας Continental AG) έκανε την εξής αποκάλυψη…Η εταιρία έχει στόχο να στηρίξει την ασφάλεια των οδηγών φέρνοντας μια νέα γενιά μερικών ραντάρ που θα διαβάζουν το περιβάλλον του ΙΧ και θα αναλύουν τα δεδομένα που υπάρχουν στον δρόμο, αλλά και την κατάσταση του οδηγού.

Αυτά τα ραντάρ όταν κάποιο μηχανάκι, ποδηλάτης ή πεζός πλησιάζει από την πίσω δεξιά πλευρά θα το βλέπει και θα στέλνει προειδοποίηση! Αρχικά αν ο οδηγός δε κάνει τίποτα στην πρώτη  προειδοποίηση…Το ραντάρ θα δείχνει ένα σήμα φρένο και το ΙΧ θα σταματάει μόνο του πριν γίνει κάποιο ατύχημα!

Να πούμε ότι το σύστημα είναι μέσα στα σενάρια του Euro NCAP 2022 που θέλουν να βελτιώσουν την προστασία των μηχανών-πεζών και ποδηλάτων.

Αυτό το σύστημα θα υπάρξει από τι λένε στα αυτοκίνητα μας από το 2020 και θα ονομάζεται Vision Zero.

Βέβαια εξετάζονται άλλα δύο τέτοια συστήματα για την προστασία…Ένα σύστημα με όνομα eHorizon λένε ότι θα στέλνει επεξεργασμένα δεδομένα στο όχημα σας. Και θα δείχνει το σύστημα πέδησης ώστε να είστε ασφαλείς και σταθεροί στην οδήγηση.