Τσικνοπέμπτη 2023

Τσικνοπέμπτη 2023 : Μια από τις αγαπημένες μέρες όλων των απανταχού κρεατοφάγων πλησιάζει και τα κάρβουνα έχουν ήδη ξεκινήσει να ξεπουλούν διότι ο κόσμος θα ψήσει φέτος και μάλιστα πολύ.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Κάθε περίοδος είναι ιδανική για να βγάλουμε στην αυλή ή στο μπαλκόνι μας την ψησταριά και να αρχίσουμε να πετάμε πάνω στις σχάρες λαχταριστά κομμάτια κρέατος τα οποία θα απολαύσουμε στο τραπέζι με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα! Αλλά σαν το κομματάκι που βουτά μόλις έχει ψηθεί, δεν υπάρχει τίποτα!

Ωστόσο, ένας “πονοκέφαλος” που έχουμε όλοι όταν ανάβουμε την ψησταριά είναι το καθάρισμα της σχάρας καθώς το λίπος που μένει από το κρέας αφήνει μαυρίλες οι οποίες είναι πολύ δύσκολες να φύγουν άπαξ και περάσει η ώρα.

Τσικνοπέμπτη 2023 – Πώς καθαρίζουμε μια σχάρα με φυσικούς τρόπους

Υπάρχουν πολλά “φυσικά υλικά” τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσεις τις σχάρες σου και σήμερα θα μάθεις ποια είναι αυτά!

  • Λεμόνι

Η γνωστή τεχνική με τη λεμονόκουπα όπου κόβουν στη μέση τα λεμόνια και ενώ είναι ζεστή η σχάρα τη σηκώνουμε στον αέρα και περνάμε από τις γραμμές τη λεμονόκουπα με σκοπό α φύγει η μαυρίλα! Μετά την περνάς από νερό και σαπούνι (αν θες πράσινο) και είναι κομπλέ.

  • Σόδα και ξύδι

Σε λεκανάκι θα ανακατέψεις 2 κουταλιές μαγειρική σόδα και μισό ποτήρι ξύδι! Με ένα βουρτσάκι περνάς μια-μια τις γραμμούλες της σχάρας και είναι έτοιμη! Απλά ξεπλένεις με νερό!

  • Αλουμινόχαρτο και λευκό ξύδι

Παίρνεις αλουμινόχαρτο και το “ποτίζεις” με λευκό ξύδι και αρχίζεις και τρίβεις τις σχάρες που θέλεις να καθαρίσεις .

Τώρα ξέρεις τι μπορείς να κάνεις αυτή την υπέροχη μέρα όπου θα ψήνεις μαζί με την παρέα σου και θα περάσεις σίγουρα καταπληκτικά!

Καλά ψησίματα!

Τσέκαρε και αυτά: