Τσικνοπέμπτη 2023

Τσικνοπέμπτη 2023 : Μια μέρα που όλοι οι κρεατοφάγοι περιμένουν πώς και πώς πλησιάζει και οι ψησταριές αναμένεται να πάρουν “φωτιά” φέτος καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις σε γνωστά μαγαζιά τα οποία προσφέρουν σούβλες και άλλα πολλά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το Τριώδιο θα “ανοίξει” στις 5 Φεβρουαρίου και σε πολλές πόλεις ετοιμάζονται οι καρναβαλιστές να βγουν στο δρόμο και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους ενώ η ημέρα της κρεατοφαγίας καταφτάνει.

Η Τσικνοπέμπτη 2023 αναμένεται στις 16 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη εβδομάδα του Τριώδιου και δε θεωρείται αργία όπως η Καθαρά Δευτέρα.

Μετά την γιορτή της κρεατοφαγίας έρχεται η Κυριακή των Αποκριών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου και η Καθαρά Δευτέρα 2023 είναι στις 27 Φεβρουαρίου.

Πώς γιορτάζεται η Τσικνοπέμπτη

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι ψησταριές ανάβουν από νωρίς με σκοπό να. ψηθούν πολλά κρέατα και ο κόσμος απολαμβάνει διάφορα πιάτα που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το ψημένο κρέας.

Τα μαγαζιά γεμίζουν κόσμο ενώ και στις γειτονιές βγαίνουν οι ψησταριές στους δρόμους και ψήνονται τα κρέατα.

Μετά την κρεατοφαγία, η Σαρακοστή

Αφού όλοι όσοι αγαπούν το κρέας απολαύσουν την Τσικνοπέμπτη, έρχεται η Σαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά για 340 μέρες η αποχή από το κρέας.

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, όσοι επιθυμούν επιλέγουν να τραφούν με λαχανικά, ψάρια και με τροφές που δεν είναι ζωικής προέλευσης.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια μέρα όπου οι Χριστιανοί καθαρίζουν το σώμα τους και το πνεύμα τους και είναι μια μέρα αργίας και νηστείας.

Για 40 μέρες ισχύει η νηστεία και την ημέρα του Πάσχα όλοι απολαμβάνουν ξανά τα κρέατα από τα οποία απείχαν.

Οι μέρες που πρέπει να κρατήσεις

Επομένως οι τρεις μέρες που πρέπει να τσεκάρεις στο ημερολόγιο σου είναι :

  • 5 Φεβρουαρίου – Άνοιγμα Τριώδιου
  • 16 Φεβρουαρίου – Τσικνοπέμπτη
  • 26 Φερβρουαρίου – Κυριακή της Αποκριάς
  • 27 Φεβρουαρίου – Καθαρά Δευτέρα

Τσέκαρε και αυτά: