Τσικνοπέμπτη 2023

Τσικνοπέμπτη 2023: Σχεδόν όλοι θα γιορτάσουμε την ημέρα που έχει οριστική ως “Εθνική ημέρα κρεατοφαγίας” και ανυπομονούμε να γευτούμε λαχταριστά κρέατα τα οπού θα ψηθούν αργά και βασανιστικά στις καυτές σχάρες και σίγουρα θα περάσουμε τέλεια.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Στην Ελλάδα πάντα τιμάται η ημέρα της Τσικνοπέμπτης η οποία φέτος πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου 2023 και αναμένεται να πάρουν “φωτιά” οι σχάρες σε σπίτια και σε μαγαζιά τα οποία ειδικεύονται στα κρέατα.

 

Όλοι σκεφτόμαστε πως θα στήσουμε το τραπέζι για αυτή την ημέρα αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να ψηθούν σωστά τα κρέατα και να έχουν τη νοστιμιά που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς μας κάλυκες.

Τσικνοπέμπτη 2023 – Οι 5 συμβουλές που πρέπει να ξέρεις για να έχεις ένα τέλειο ψήσιμο στο BBQ

  • Ρίξε μυρωδικά στα κάρβουνα ενώ αρχίσουν να καίνε! Η ρίγανη είναι ένα εξαιρετικό μυρωδικό που όταν καίγεται μυρίζει όλος ο τόπος και θα νοστιμίσει ακόμη περισσότερο τα κρέατα σου!
  • Λάδωσε τις σχάρες προτού βάλεις τα κρέατα σου στο BBQ και έτσι δε θ κολλήσουν καθόλου πάνω σε αυτές και θα είναι extra crispy.
  • Aν ψήσεις καλαμάκια ή σουβλάκια (πες τα όπως θες), μούσκεψε τα ξυλάκια σε νερό προτού τα βάλεις πάνω στη σχάρα και έτσι δε θα καούν.
  • Το αλάτι και το πιπέρι μπαίνουν πάντα στο τέλος! Μη βάζεις νωρίτερα τα δυο μπαχαρικά στα κρέατα σου γιατί κάνει πιο σκληρές τις τροφές μας και αυτό δεν το θέλουμε!
  • Φρόντισε να είναι πάντα πολύ ζεστή η σχάρα σου! Έτσι, θα ψηθούν πιο καλά τα κρέατα σου και θα είναι ακόμη πιο νόστιμα διότι αυτή η … καρβουνίλα δίνει τη γεύση που αναζητάς!

Kαλή επιτυχία στο ψήσιμο και μην ξεχνάς πως θα πρέπει να κρατάς καθαρές τις σχάρες και πως το λεμόνι είναι σύμμαχος σου σε αυτή την προσπάθεια!

Τσέκαρε και αυτά: